Slovenija
217 ogledov

V jutranji konici redarstvo na modri coni

Redarstvo na modri coni
1/2
Bralka
Redarka mestnega redarstva v jutranji gneči zasedla enega izmed parkirnih prostorov modre cone pred ljubljanskim vrtcem. Je modra cona res namenjena redarstvu?

S težavami parkiranja pred šolami in vrtci se vsakodnevno sooča skoraj vsak starš; glede jutranje gneče ni nobena izjema niti vrtec Mladi rod na Črtomirjevi ulici v Ljubljani, kjer imajo štiri parkirne prostore tako imenovane modre cone, kjer lahko vozniki svoje vozilo za 15 minut pustijo brezplačno.

Prejšnji teden je enega izmed mest modre cone zjutraj ob 8. uri s službenim vozilom zasedla uslužbenka mestnega redarstva. "Zjutraj je že tako in tako živčnost, vsem se mudi, potem pa še ena redarka parkira tam, kjer naj bi parkirali tisti, ki pripeljejo svojega otroka v vrtec," se jezi eden izmed staršev. Redarki je predlagal, da službeno vozilo preparkira in ga pelje 15 metrov naprej na tako imenovano belo cono, vendar mu je odgovorila, da med delovnim časom lahko parkira, kjer želi.

"Mislim, da redarji res ne bi smeli zavzemati modrih parkirnih prostorov, ki jih je že tako malo. Tam je parkirala v času največje gneče! Potem se pa sprašujemo, zakaj ljudje ne marajo redarjev. Ni stvar le v pisanju kazni, pač pa predvsem v njihovem odnosu do ljudi in njihove morale," sklene oče otroka iz vrtca Mladi rod.

"Poskrbela je za varno pot!"

Redarko je potem, ko smo mu posredovali fotografije, na razgovor povabil vodja ljubljanskega mestnega redarstva Andrej Orač, ki njeno ravnanje sicer opravičuje. "Za objektivno oceno ravnanja naše mestne redarke je treba predstaviti dejansko stanje. Ker se zavedamo ranljivosti najšibkejših udeležencev v prometu, je delo redarstva ob začetku novega šolskega leta še posebej usmerjeno v nadzor prometa z namenom zaščite naših najmlajših udeležencev v okolici šol in vrtcev."

Orač nadaljuje, da je redarka na mestu dogajanja ugotovila, da je več vozil nepravilno parkiranih, med njimi tudi eno, ki je oviralo normalno hojo pešcev. "Zaradi zasedenosti javnih parkirnih površin je parkirala na območju kratkotrajnega parkiranja in ustrezno ukrepala zoper kršitelje. Za vozilo, ki je oviralo hojo pešcev, pa je odredila odstranitev." Kot pravi redarstvo, je uslužbenka ravnala pravilno, saj je poskrbela za varno pot v šolo ostalih udeležencev v prometu.

Na vprašanje, zakaj redarka ni parkirala na 15 metrov oddaljeni beli coni, redarstvo ne odgovarja. 

Komentarjev 11
  • BorutK 23:23 18.september 2014.

    Cela scena s temi vrtci, ena mami s petkam je najbrž mogla svojga BMWja parkirala malo dlje in mogla 10 metrov več peš pa je s svojim iPhonom tole poslikala pa poslala pismo ogorčene matere! Slava ji! Redarstvo se ...prikaži več je že oglasilo in ji obljubilo, da se dotična stvar ne bo več ponovila. Nauk zgodbe: Mati je srečna, otrok bo bolj varno v vrtcu in še baterija na iPhonu bo dlje držala!

  • depresija 21:22 18.september 2014.

    Rabimo jih tudi zato, da majo taki bedaki, kot si ti, kej za pametovat iza tipkovnice.

  • Marko Rossi 20:48 18.september 2014.

    primer modre cone pri šoli nikjer ne piše da je za dostavo otrok za šolo, je pa res da je poleg šole http://prntscr.com/4o1rnt , prav tako je to na resljevi, kjer je vrtec, na kotnikovi kjer je šola in še marsikje