Slovenija
78 ogledov

V kliničnem centru prosijo za razumevanje

UKC Ljubljana slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje,
V UKC Ljubljana, bo od danes naprej oviran dostop v urgentni blok, ter zmanjšana pretočnost hodnikov, v prostorih Splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana, sporočajo.

Od danes do najkasneje 3. maja bodo zaradi gradnje urgence in izvajanja inštalacijske povezave med obema urgencama oviran dostop v urgentni blok. Ovirana bo tudi pretočnost hodnikov v stavbi urgence v prostorih Splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana, ter delo zdravstvenega doma. Zato vse bolnike in obiskovalce urgence prosijo za razumevanje.

Trenutno poteka druga faza gradnje, vredna 22 milijonov evrov, ki bo predvidoma zaključena februarja 2017. V tej fazi bo končana nova urgenca, ter diagnostično-terapevtski servis (DTS) Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. 

Izgradnja DTS se je začela leta 2007, a so jo leta 2009, ko bi po načrtih že morala obratovati, ustavili. Izgradnjo, ki se financira iz državnega proračuna so  ponovno začeli graditi spet avgusta lani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 15:41 15.april 2016.

    Zato vse bolnike in obiskovalce urgence prosijo za razumevanje.Ta jim je dobra.Saj razumevanje imamo mi bolniki že leta in leta.In kaj imamo od tega razumevanja ?Samo prošnjo za novo razumevanje.!