Slovenija
42 ogledov

V kliničnem centru zmanjkalo brisač in rjuh

Bolniška postelja Saša Despot
V ljubljanskem kliničnem centru, naši osrednji in največji bolnišnici, je zmanjkalo brisač za paciente, občasno zmanjkuje tudi rjuh.

Bralka, ki je bila pred kratkim hospitalizirana, nas je obvestila, da ni dobila brisače, ampak ji je osebje za brisanje dalo kos razrezane stare prevleke za blazino, naslednji dan pa kos odslužene spalne srajce, češ da ni denarja za brisače.

V kliničnem centru niso zanikali, da je do tega prišlo. "Vsako leto v mesecu januarju izvedemo letno naročilo bolnišničnega perila v okviru razpoložljivih sredstev. Tudi letos smo v mesecu januarju izvedli letno naročilo za vso bolnišnično perilo, med katerega sodijo tudi brisače. Dostava za prvi kvartal je bila izvedena 9. marca 2015,“ so pojasnili. Konec marca se sicer začne že drugi kvartal. 

Poleg brisač "občasno primanjkuje tudi posteljnih rjuh, katerih dostavo pričakujemo v sredini naslednjega tedna", so priznali v ljubljanskem kliničnem centru. 

Črtne kode na brisače, rjuhe in spalne srajce

Sicer pa so pričeli uvajati črtne kode za boljšo sledljivost bolnišničnega perila.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • s.i.k. 16:37 19.marec 2015.

    .in. kaj je narobe , če se obrišeš z Opranim kosom rjuhe ali kateregakoli drugega blaga ? ..jest že dolga leta Predelujem znucane rjuhe v prevleke za powštr in kuhinjske krpe.. itd. ..( vidim" pa edino le problem v plačah ...prikaži večplačah Pisarniških in Vodilnih

  • valerijakregar 13:23 19.marec 2015.

    a za lobiste tudi zmanjkujejo milijoni ??????

  • spenjac 11:02 19.marec 2015.

    Ne strinjam se, da so plače zdravnikov razlog za primanjkljaj (čeprav mislim, da je nivo zdravstvenih storitev zdravnikov zelo nizek). Večji problem je nerealna poraba, npr. nakup operacijskih miz, agregatov, gradnja nove urgence, helidroma... Brezpilotna letala pa ne bodo financirana ...prikaži več s strani eu - tudi Predatorje smo plačali sami.