Šport
31 ogledov

"V ključnih trenutkih smo odreagirali izkušeno"

Matej Rojc KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
Kar malce presenetljivo je bil prvi strelec novomeške Krke ob zmagi proti Union Olimpiji branilec Matej Rojc. Koprčan, ki je dvoboj zaključil s 16 točkami, se v odločilnih trenutkih ni ustrašil odgovornosti in je s serijo trojk pokopal Ljubljančane.

Je bilo zaradi serije porazov pred derbijem čutiti večji pritisk?
Zavedali smo se, kako pomemben je ta dvoboj. Želeli smo prekiniti črn niz porazov. Odigrali smo dobro in borbeno tekmo. Upoštevali smo vsa navodila našega trenerja Džikića in to je bil ključ do zmage.

Kako vam je uspelo tako dvigniti nivo igre v primerjavi z zadnjimi tekmami?
Tako v obrambi kot v napadu smo odigrali zelo kolektivno. Žoga je lepo krožila in prihajali smo do odprtih metov, ki smo jih v drugem polčasu lepo zadevali. Upam, da bomo nadaljevali s takšno igro tudi v prihodnjih tekmah.

Kaj je bil po vašem mnenju razlog za precejšnjo živčnost pri Ljubljančanih?
Menim, da so bili živčni zaradi naše agresivne obrambe. Pritiskali smo na njih in jim onemogočali lahke mete. Prisotnih je bilo tudi nekaj provokacij, a vse v mejah športnega. Nikakor niso prišli do svoje igre in zaradi tega so bili še bolj nesproščeni.

So prišle do izraza večje izkušnje Krke?
Obe ekipi sta nekakšna mešanica mladosti in izkušenj. Tokrat smo mi v ključnih trenutkih odreagirali bolj izkušeno in to nam je prineslo rezultat. Vsak igralec vedno skuša prispevati svoj delež in leta niso ključni faktor.

Kako komentirate vašo serijo trojk, ki je odločila srečanje?
Olimpijini igralci so me puščali samega in to sem s pridom izkoristil. Zadel sem nekaj lepih trojk in upam, da bom tako nadaljeval. Časa za proslavljanje nimamo, saj je že v torek nova tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.