Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

V kozmetiki našli podganje iztrebke

Ponarejena kozmetika
1/3
City of London Police
Britanska policija prestregla 5500 spletnih strani, preko katerih so prodajali ponarejene kozmetične izdelke. V njih so našli podganje iztrebke, urin in arzen.

Britanska policija opozarja potrošnike pred nakupom ponarejenih kozmetičnih izdelkov, v katerih so našli sledi podganjih iztrebkov, človeški urin in arzen.

Testi so pokazali, da so ponarejena ličila, parfumi in sončne kreme vsebovali toksične snovi, kot so arzen, živo srebro in cianid.

V svinčnikih za oči, maskarah in lip glossu so našli arzen, živo srebro in svinec, medtem ko so v parfunu odkrili cianid in celo človeški urin.

Navedene snovi lahko povzročajo alergijske reakcije, kot so draženje kože, otekanje, izpuščaji in opekline, lahko pa imajo tudi dolgoročne zdravstvene učinke.

Neustrezni higienski pogoji

Tiskovni predstavnik londonske policije je pojasnil, da se izdelki pogosto proizvajajo v obratih, v katerih niso zagotovljeni ustrezni higienski pogoji, zato so v njih našli tudi iztrebke podgan in podganji strup.

Z oddelka, ki nadzira intelektualno lastnino, so sporočili, da so prestregli več kot 5500 spletnih strani, ki prodajajo ponarejene luksuzne izdelke, ter zasegli proizvode v vrednosti 4,8 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.