Slovenija
26 ogledov

V Kranju menjajo župana

Lokalne volitve 2014 v Kranju Žurnal24 main
Dobre tri ure kasneje kot drugje po državi so tudi v Kranju prekinili volilni molk. Trenutni župan Bogataj nasledniku čestita in mu želi, da to ne bo njegov edini županski mandat.

Župan Kranja pa bo, sodeč po prvih neuradnih rezultatih drugega kroga lokalnih volitev, odslej Boštjan Trilar, ki bo zamenjal protikandidata, trenutnega župana Mohorja Bogataja.

Trilar naj bi Bogataja premagal za le nekaj glasov podpore volilcev. Po dosedaj preštetih glasovih na Državni volilni komisiji (DVK) Trilarja podpira dobrih 55 odstotkov volilcev, ki so danes glasovali. Bogataja pa okoli 46 odstotkov volilcev.

Bogataj čestita in želi, da ne bo zadnji

"Volivke in volivci imajo vedno prav," je ob tem prepričan Bogataj. Čestita Trilarju in mu želi, da to zanj ne bi bil edini oziroma zadnji županski mandat. "Vedno sem trdil, da je štiri leta neko uvajalno obdobje, župan pa mora biti vsaj osem let, da pokaže prave rezultate. za kranjčane in Kranjčanke pa si želim, da bo res zavel nov veter, nove ideje," dodaja Bogataj. 

Trilar pa se bo kot novi župan najprej potrudil, da bo občinska uprava delala učinkovito, transparentno in predvsem odgovorno. "Skleniti pa je treba tudi dogovore v mestnem svetu, da bomo imeli močno koalicijo, obrisi se že kažeje in da bomo najpomembnejše projekte, odločitve hitro in učinkovito spreljali," dodaja Trilar. 

Glasovalo jih je pet tisoč manj kot v prvem krogu

Novega župana Kranja je danes sicer izbiralo za devet odstotkov manj volilcev kot pred dvema tednoma oziroma za okoli pet tisoč volilcev iz Kranj in okolice manj.

Pred dvema tednoma ob prvem krogu bitke za župansko službo je Trilar prejel skora 39 odstotkov glasov podpore Kranjčanov, Bogataja pa je podprlo dobrih 33 odstotkov volivcev.

Tako Bogataj kot Trilar sta prepričana, da je za njima izjemno naporna kampanja. Začudena oziroma zaskrbljena pa sta nad izjemno nizko volilno udeležbo. 

"Kot, da bi se zakleli proti Kranju," poudarja Bogataj. S čimer se njegov naslednik Trilar očitno le strinja. "To nizko volilno udeležbo težko razumem, glede na to, kakšno željo po spremembah so v prvem krogu pokazali volilci," pravi Trilar.

Molk podaljšan za tri ure

Zaradi kasnejšega odprtja dveh volišč v Bitnjah pri Kranju zaradi prometne nesreče, so morali tudi drugi volilni odbori v Kranju zadržati objavo rezultatov do 22.13. ure, ko se je uradno zaključilo glasovanje.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.