Slovenija
42 ogledov

V Krškem odločeni, da nastavijo Planinčevo

Ana Desetnica pred KD Krško KD Krško
Kljub temu, da je svet zavoda Kulturnega doma Krško kot edino ustrezno kandidatko predlagal dosedanjo direktorico Katjo Ceglar in je upravno sodišče določilo, da morajo razveljaviti sklep o imenovanju Darje Planinc, jo je občinski svet danes ponovno imenoval.

Občina Krško je za danes sklicala korespondenčno sejo, na kateri so ponovno glasovali o imenovanju Darje Planinc za direktorsko mesto Kulturnega doma Krško, kljub odločbi upravnega sodišča, da mora občinski svet razveljaviti sklep o imenovanju Planinčeve in ponovno odločati na seji. 

"Upravno sodišče je o tožbi odločilo tako, da je odpravilo sklep o imenovanju direktorice javnega zavoda KD Krško, iz razloga, ker le-ta ni vseboval vseh elementov, katere sodišče potrebuje za presojo) in obvestilo neizbrani kandidatki, medtem ko je začasno odredbo zavrglo," so zapisali v vabilu na današnjo sejo. 

"Zaradi navedenih razlogov mora občinski svet v skladu z zakonom o upravnem sporu, ki pravi, da je stranka vezana na napotitev sodišča, sklep še enkrat potrditi skupaj z vsemi sestavinami, se pravi tudi z obrazložitvijo, ker le tako ga lahko sodišče v morebitnem sporu tudi preizkusi."

Občinska komisija ignorira priporočilo sveta zavoda

Tožbo je na upravno sodišče vložila dosedanja direktorica Katja Ceglar, po izobrazbi umetnostna zgodovinarka in sociologinja kulture, ki je za isto mesto kandidirala tudi na novem razpisu, a občinski svet se je odločil, da njene kandidature ne podpre, kljub temu, da je po mnenju sveta zavoda edina ustrezala razpisnim pogojem. Ti so zahtevali triletno delovno dobo v kulturi, ki je Planinčeva po mnenju sveta zavoda ne izpolnjuje, saj kot uslužbenka Regionalne razvojne agencije Posavje skrbi za področje kmetijstva in razvoja podeželja.

Drugi petletni mandat Ceglarjevi poteče avgusta, občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je v postopku ugotovila, da vse kandindatke (prijavile so se štiri) izpolnjujejo v razpisu zahtevane pogoje in v nadaljevanju svetnikom predlagal ekonomistko Darjo Planinc. 

Planinčeva prihaja s področja kmetijstva

Planinčeva po mnenju Katje Ceglar ne izpolnjujejo pogojev za vodenje tega zavoda in ima le uradniške delovne izkušnje, ustreza pa strankarski volji oz. SLS, ki ima svojega župana in večino v občinskem svetu. Pri svoji kandidaturi je opozorila tudi na svoje dosedanje uspešno delo. Zavod je letu 2015 ustvaril 85.000 evrov presežka nad odhodki ter v vseh enotah imel čez 70.000 obiskovalcev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 07:32 25.julij 2016.

    Torej kljub dobremu delu ni prave barve, to je pa vsekakor šok za cmeraliste.