Šport > Nogomet
12 ogledov

V Krškem zmagovalec odločen v 88. minuti

NK Krško NK Krško/Facebook
Nogometaši Krškega so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:2 (0:1).

Novogoričani so na tretji tekmi s Krškim v tej sezoni prišli do prve zmage. Po uvodnem porazu v Krškem in domačem remiju so tokrat izbranci Mirana Srebrniča v izdihljajih tekme prišli do svoje osme zmage v sezoni, s katero še naprej ostajajo na četrtem mestu. Krčani, ki so doživeli osmi poraz, ostajajo osmi s točko prednosti pred predzadnjim Aluminijem.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri sta si obe ekipi priigrali nekaj (pol)priložnosti. Domači so, denimo, zagrozili v osmi in 17. minuti, ko sta bila malo premalo natančna novinca Nikola Gatarić (od daleč) in Tonči Mujan (iz kazenskega prostora), gosti pa so bili nevarni v peti, ko je strel Rifeta Kapića obranil Marko Zalokar, in v 29. minuti, ko je Dejan Žigon z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez domača vrata.

V 44. minuti pa so gosti povedli. V kazenskem prostoru je Zalokar zrušil Amarachija Osujija, ta je bil sicer v bolj ali manj izgubljenem položaju, sodnik Slavko Vinčić pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo, s strelom v levi zgornji kot, izvedel Miran Burgić. To je bil njegov osmi gol v sezoni in peti z 11 metrov.

Uvod drugega polčasa ni ponudil veliko nogometnih užitkov, ena in druga ekipa sta v najboljšem primeru prihajali le do tekmečevega kazenskega prostora, kjer pa ni bilo prave zadnje podaje. Veliko napačnih podaj je bilo tudi pri prehodih iz obrambe v napad, tako da so se akcije ene in druge ekipe hitro končale.

Malce bolj živahno je postalo po vstopu novogoriškega novinca, Nigerijca Donatusa Edafeja, ki je kmalu dvakrat ogrozil vrata domačih, a je ostalo pri 0:1. Novogoričani so bili v teh trenutkih konkretnejši, a tega niso unovčili, zato pa so domačini, ki so sicer imeli žogo malce več v posesti, izenačili v 82. minuti. Martin Kramarič je sprožil z desne strani kazenskega prostora, vratarju gostov Gregorju Sorčanu je žoga spolzela iz rok, kar je izkoristil Ganec Ibrahim Arafat Mensah in iz bližine zadel za 1:1.

Malce pozneje je bil blizu popolnega preobrata Gatarić, a je bil premalo natančen. Na drugi strani pa je v 88. minuti za novo vodstvo Primorcev poskrbel Rok Grudina, ki je zadel z glavo po podaji Jake Kolenca iz kota ter odločil zmagovalca.

Celjani večji del tekme boljši

Dvoboj Kopra in Celja, ekip, ki zasedata šesto in peto mesto na lestvici, se je drugič v sezoni končal z 1:1 (prvo tekmo pa so dobili Primorci z 2:1). Večino tekme so bolje delovali gosti, ki pa so si novo zmago preprečili z avtogolom.

V prvem polčasu so gledalci spremljali obračun z malo resnimi streli na eni in drugi strani. Koprčani so prvi strel v okvir vrat gostov prek Senijada Ibričića sprožili šele v 36. minuti. Boljši vtis pa so pustili Celjani, ki so delovali konkretneje, posebej po desni strani, kjer je bil zelo živahen Rudi Požeg Vancaš.

Če temu po kar nekaj prodorih ni uspelo poslati točne zadnje podaje proti soigralcem pred koprskimi vrati, pa je v 41. minuti lepo našel Nina Pungarška. Ta je stekel za hrbet koprske obrambe, Požeg Vancaš mu je žogo lepo poslal skozi koprsko zadnjo linijo, celjski vezist pa je nato žogo rutinirano spravil še mimo Igorja Nenezića.

Koprski čuvaj mreže se je izkazal v 48. minuti, ko se je pred njim sam znašel Dalibor Volaš, toda celjskemu napadalcu žoge ni uspelo spraviti v mrežo. Tako kot ne Luki Beliću in Amarju Rahmanoviću, ki sta preslabo sprožila v 51. in 53. minuti.

V trenutkih, ko so Celjani spet prevladovali, pa so Koprčani prišli do prostega strela na desni strani. Izvedel ga je Danijel Pranjić, ki je poslal ostro žogo pred gol, Matic Kotnik je šel v prazno, žoga pa se je nato od Elvedina Džinića odbila v mrežo.

V 67. minuti so Celjani prišli do nove priložnosti, ko je pred Nenezića prišel Tomislav Barišić, koprski vratar pa se je izkazal in žogo odbil v kot, v 71. minuti pa je znova Barišić meril premalo natančno s približno 20 metrov.

V 85. minuti je Damir Hadžić dobil svoj drugi rumeni karton, tako da so Celjani tekmo končali le z deseterico. Številčne premoči pa Koprčanom ni uspelo unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo točk.

Prva liga TS, 22. kolo

Krško : Gorica  1:2 (0:1)
Mensah 82.; Burgić 44./11-m, Grudina 88.

Koper : Celje  1:1 (0:1)
Pranjić 55.; Pungaršek 41.

Kalcer Radomlje : Aluminij  0:3 (0:0)
Zeba 58., Mensah 71., Vrbanec 81.

Rudar Velenje : Domžale  1:1 (0:0)
Glavina 94.; Balkovec 49.

Maribor : Olimpija  1:0 (0:0)
Zahović 51.

Lestvica:
1. Maribor  49
2. Olimpija  46
3. Domžale  40
4. Gorica  31
5. Celje  28
6. Koper  28
7. Rudar  26
8. Krško  22
9. Aluminij  21
10. Radomlje  9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.