Slovenija
36 ogledov

V Kulturnem domu padel viseči strop

Kamniška Bistrica G. P.
Zaradi deževja imajo gasilci še vedno polne roke dela ...

Močni nalivi so nam danes povzročili kar nekaj preglavic, v občini Postojna je malce po 19.00 v Kulturnem domu v Prestanku zaradi zamakanja vode padel viseči strop. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je po 19.00 sprožil tudi manjši plaz na cesti Prevalje – Leše, zaradi vode na cestišču so še vedno zaprte številne ceste. Gasilci pa na številnih območjih črpajo vodo iz objektov.

Preberite še:

Kaj lahko pričakujemo

"Reka Savinja v zgornjem in srednjem toku že postopno upada, vendar še poplavlja, predvsem na izpostavljenih mestih v spodnjem toku. Prav tako se ponekod razlivajo njeni pritoki. V prihodnjih urah se bo upadanje Savinje pričelo tudi v spodnjem toku," so ob 19.30 sporočili strokovnjaki z Agencije RS za okolje. 

Opozarjajo pa, da bo reka Sava bo zvečer in v noči na soboto odtekala preko osrednje Slovenije, Zasavja in Posavja, kjer bo na izpostavljenih mestih poplavljala. 

Narasla reka Soča | Avtor: A. Š. A. Š.
Sava Bohinjka se še razliva na izpostavljenih mestih ob strugi, vendar je tudi v spodnjem toku že pričela hitreje upadati. Reke Vipava, Ljubljanica, Kolpa in Dravinja se razlivajo v manjšem obsegu na območjih vsakoletnih poplav. Njihovi pretoki so ustaljeni in bodo tekom noči upadali.

Pojasnjujejo, da se reka Drava razliva v svojem spodnjem toku, med jezom Markovci in državno mejo. Njen pretok na tem odseku še počasi narašča, tekom noči pa se bo ustalil in predvidoma do jutra upadel. Ostale manjše reke v porečjih Kamniške Bistrice in na Koroškem, ki se trenutno še razlivajo se bodo tekom večera vrnile v svoje struge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.