Šport
11 ogledov

V kvalifikacijah z najboljšimi

Slovenija - Slovaška Reuters
Na kongresu Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je bilo sprejetih nekaj novosti pri olimpijskih kvalifikacijah. Inline zveza Slovenije in HZS bosta vložili skupno kandidaturo za SP v inline hokeju leta 2017.

IIHF je spremenila sistem tekmovanja v kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2018, ki bodo v korejskem Pjeongčangu. Osem reprezentanc bo na zimske olimpijske igre uvrščenih neposredno, kriterij pa je svetovna lestvica IIHF. Upoštevali bodo razvrstitev po koncu svetovnega prvenstva naslednje leto na Češkem. Slovenija trenutno na tej lestvici zaseda 14. mesto, za teoretično uvrstitev na osmo pa bi se morala na tekmovanju v Ostravi in Pragi spustiti v boj za medalje.

Prvi krog kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah bo na sporedu med 2. in 8. novembrom 2015, na njem se bodo pomerile reprezentance, ki so na lestvici IIHF uvrščene med 27. in 38. mestom. Te bodo uvrščene v tri različne skupine, v drugi krog pa bodo napredovale zmagovalke posameznih skupin. Pridružile se bodo reprezentancam, ki so uvrščene med 18. in 26. mestom, turnirji treh skupin pa bodo med 11. in 14. februarjem leta 2016.

Zadnje sito pred uvrstitvijo na olimpijske igre bo po novem na sporedu med 25. in 28. avgustom leta 2016, to pa pomeni, da bo slovenske barve lahko branil na primer tudi Anže Kopitar. Ob zmagovalkah drugega kroga bodo na treh turnirjih sodelovale še reprezentance, ki bodo na lestvici IIHF uvrščene med devetim in 17. mestom.

IIHF je določila tudi sodnike, ki bodo sodili na SP elitne skupine v Pragi in Ostravi. Med njimi ni nobenega slovenskega predstavnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.