Svet
7 ogledov

V ladijski nesreči umrlo 251 ljudi

orion Nataša Čepar
Število umrlih v sobotni ladijski nesreči na Albertovem jezeru, ki leži med Ugando in DR Kongo, je naraslo na 251. Vlada DR Kongo je danes razglasila tridnevno žalovanje.

Na ladji, ki se je potopila, je bilo okoli 300 beguncev, ki so se v soboto zjutraj iz okrožja Hoima v Ugandi odpravili proti DR Kongo.

Predstavnik vlade DR Kongo Lambert Mende je potrdil novo število smrtnih žrtev, iz Ugande pa so sporočili, da so do zdaj našli 107 trupel, med njimi 57 otrok. Skrb za 41 preživelih so prevzeli Uganda, visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR) in njegove partnerske agencije.

Jopiči bi jih rešili

Sobotna nesreča se je zgodila le nekaj dni po tem, ko so oblasti DR Kongo sprožile kampanjo za nošnjo rešilnih jopičev na ladjah.

Plovba po jezeru je lahko v slabem vremenu nevarna, nesreče pa najpogosteje zahtevajo veliko smrtnih žrtev med drugim zato, ker na ladjah ni dovolj rešilnih jopičev, le malo ljudi pa zna plavati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.