Slovenija
34 ogledov

V Ljubljani napadel tri ženske

nasilje Boštjan Tacol
V enem mesecu trikrat napadel, najprej v centru Ljubljane, nato pa še dvakrat za Bežigradom. Trenutno je v hišnem priporu.

33-letni moški iz Ljubljane je v enem mesecu napadel tri ženske in jih poskušal posiliti. Policija ga je prijela, nato izpustila in spet aretirala, sodnik pa je zanj odredil hišni pripor.

Dva napada sta se zgodila na območju Bežigrada, in sicer na Palmejevi in Hubadovi ulici, eden pa v centru Ljubljane.

Policija je bila o poskusu posilstva prvič obveščena 2. januarja okoli 6.30 zjutraj na Palmejevi ulici. "Storilec je proti oškodovanki uporabil fizično silo, prav tako ji je poskušal strgati obleko, vendar je zaradi mimoidočih z nasiljem prenehal in zbežal," je pojasnil Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave.

Storilca so začeli takoj iskati, nato pa bili okoli 7. ure obveščeni o o novem poskusu posilstva, in sicer na Hubadovi ulici v Ljubljani. Podobno kot prvič, je bil storilec tudi sedaj nasilen in je žrtev hudo telesno poškodoval. Zaradi občanov, ki so se odzvali na klice za pomoč, je od dejanja odstopil ter pobegnil v smeri Dunajske ceste.

Ujeli so ga na Dunajski

Žrtvi so z reševalnimi vozili odpeljali na UKC Ljubljana, policisti pa so na Dunajski cesti ujeli moškega, ki je ustrezal opisu, ter mu odvzeli prostost.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa posilstva, kaznivega dejanja posilstva ter kaznivih dejanj povzročitve lahke in hude telesne poškodbe so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil na prostost.

Napadel je že prej

Policisti so v nadaljevanju ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že 29. novembra okoli 5. 15 v centru Ljubljane. Žrtvi je sledil do doma, kjer je hotel z njo na silo spolno občevati. Tudi takrat je, potem ko so se stanovalci odzvali klicem na pomoč, pobegnil. Ženska je utrpela poškodbe vendar po podatkih policije ni iskala zdravniške pomoči.

Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu 5. decembra spet odvzeli prostost in ga še enkrat privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor.

Po poročanju Sveta na Kanalu A naj bi šlo za duševno moteno osebo, ki stanuje v naselju BS 3.

Komentarjev 6
  • majar 23:31 08.januar 2013.

    In naj bo še varuška hčeri.

  • gornik 17:44 05.januar 2013.

    Pri sodniku naj pazi na njegovo ženo .

  • gornik 17:42 05.januar 2013.

    Vrli sodniki, ki ne smejo zapret čefurja, to ti je pravna država.