Slovenija
110 ogledov

V Ljubljani veličastni ognjemet v zeleni in beli barvi

novo leto
1/7
Anže Petkovšek
Ognjemet v zeleni in beli barvi, ogledalo si ga je več deset tisoč ljudi.

Tudi letos so po večini večjih slovenskih mest potekala silvestrovanja na prostem.

Največje silvestrovanje je seveda potekalo v prestolnici.  Po ljubljanskih trgih je po zadnjih podatkih silvestrovalo več deset tisoč ljudi, ki so si ob polnoči zaželeli vse lepo v novem letu.

Obiskovalce, med njimi je bilo tudi veliko tujih turistov, predvsem Italijanov, je navdušil petminutni ognjemet v beli in zeleni barvi, saj je mesto vstopilo v leto Zelene prestolnice.

Ker je bilo jasno, se je veličastni ognjemet videlo, kot že dolgo ne. 

Ljubljani so silvestrovali na štirih trgih

Silvestrovalce na Kongresnem trgu so v novo leto pospremile glasbene skupine Muff, Tabu in Učiteljice. Ljubitelji slovenske popularne in narodnozabavne glasbe pa so se zbrali na Pogačarjevem trgu, kjer so nastopili Ansambel Petan in Face.

Na Trgu francoske revolucije so razveselili ljubitelje alternativne in rock glasbe, kjer so nastopili Koala Voice, N'toko, Klemen Klemen in 8 Bomb. Na Mestnem trgu pa so se zbrali ljubitelji popevk, ki so jih izvajali Manca Izmajlova, Samuel Lucas in skupina HELP! - A Beatles Tribute.

Reševalno vozilo | Avtor: Profimedias Profimedias

Reševalci imeli manj dela kot lani

Reševalci ljubljanskega UKC so od četrtka od 19. ure do danes do 7. ure opravili 86 prevozov. V primerjavi z lanskim letom je bilo bolnikov sicer manj. V UKC Maribor je noč medtem minila dokaj mirno.

Od 86 prevozov, ki so jih opravili reševalci, jih je bilo 16 zaradi poškodb, 14 zaradi zastrupitev, 46 zaradi internističnih bolezni, en prevoz nosečnice in devet prevozov krvi. Od polnoči do 7. ure zjutraj pa so opravili 45 reševalnih prevozov, od tega 11 zaradi poškodb, 11 zaradi zastrupitev, 17 zaradi internističnih bolezni, en prevoz nosečnice in pet prevozov krvi, so še sporočili iz UKC Ljubljana.

V urgentnem centru UKC Maribor od četrtka od 20. ure do danes do 7. ure niso obravnavali poškodb s pirotehničnimi izdelki, na opazovanje zaradi vinjenosti pa niso sprejeli nobenega bolnika. Prav tako ni bilo smrtnih poškodb ali življenjsko ogroženih bolnikov, so sporočili iz UKC Maribor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • macola 12:06 02.januar 2016.

    Ti KRETEN zgoraj.....Srečnega pa zdravega, da bi čim manj po Lekarnah hodil! ;-)

  • Žurnalček 17:02 01.januar 2016.

    Oba kretena spodaj , glejta svoje mesto in svoje Župane !

  • glicinija 13:10 01.januar 2016.

    in kaj so župana naučile Učiteljice