Avto
21 ogledov

V Ljubljani že 425 parkomatov

Parkomat Anže Petkovšek
Na novo postavljeni parkomati na območju Bežigrada, Kolezije, Rožne doline, Šiške in središča mesta bodo začeli delovati 1. februarja prihodnje leto.

Gre za 70 parkomatov, ki so jih postavili letos jeseni, in sicer 25 za Bežigradom, devet na Koleziji, 18 v Rožni dolini, 17 v Šiški ter enega v središču Ljubljane.

Vsi novo postavljeni parkomati z izjemo tistega v središču mesta spadajo v tretje parkirno območje, kjer ura parkiranja stane 40 centov, parkirnino pa je treba plačati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro. Ura parkiranja v središču mesta stane 70 centov na uro; med tednom jo je treba plačati med 8. in 19. uro, v soboto pa med 8. in 13. uro.

V ožjem mestnem središču plačevanje parkiranja uro dlje

Do pričetka delovanja novih parkomatov si bodo stanovalci že lahko uredili dovolilnice, ki jih bodo začeli izdajati 2. januarja prihodnje leto, so za STA pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Na območju Ljubljane je po podatkih MOL trenutno postavljenih 425 parkomatov. Na vprašanje, ali postavitev novih načrtujejo še kje, so na MOL odgovorili, da bo postavitev skladna s prometnimi ureditvami in prometno politiko občine.

Ljubljanski mestni svet je sicer nedavno potrdil spremembe na področju parkiranja v Ljubljani. S februarjem prihodnje leto bo tako treba parkirnino na javnih parkiriščih s parkomati v ožjem mestnem središču plačevati uro dlje.

Komentarjev 4
  • skywalker 20:01 29.december 2013.

    Najlažje je zapret center mesta za promet, okoli centra pa čimveč ulic spremenit v enosmerne, na drugi pas narisat parkirne prostore in dodat parkomate....Zakaj pol vse te garažne hiše, ne vem a še vztraja za tisto pod tržnico?...Zoki Kral,ti kr...,enkrat ...prikaži več si dobil moj glas na županskih volitvah,drugič ga ne boš

  • McBobo 13:34 29.december 2013.

    Folk ga pa še kar gleda???

  • KOJAK 13:27 29.december 2013.

    Vzem en Persen!