Svet
30 ogledov

V Londonu najstniki napadli muslimanko

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Skupina najstnikov je v Londonu napadla muslimansko žensko, ki je imela glavo ovito v nikab. Sovražnih napadov je bila deležna tudi že prej.

V nedeljo popoldne je bila 26-letna Masoomeh Jafari v Londonu tarča napada skupine najstnikov, starih od 11 do 14 let, med katerimi so bile tudi deklice. Vstopili so v trgovino, v kateri je zaposlena kot prodajalka, in začeli krasti stvari. Ko jih je opozorila, naj prenehajo oziroma da morajo za stvari plačati, so jo začeli zmerjati z j*** muslimanko, jo napadli in ji strgali nikab z glave.

Žalili so mojo vero, oblačila, ki jih nosim. Bila sem povsem prestrašena,” je po napadu novinarjem The Sun povedala 26-letnica. Poklicala je policijo, a najstniki so se pred njihovim prihodom že razbežali.

To ni bil prvi takšen incident. “Včasih pridejo po pouku, včasih med vikendom. V Londonu sem že dlje časa, ti napadi so postali resen problem šele v zadnjem času,” je še povedala muslimanka.

Policija najstnike še išče, preiskava poteka v bližnji srednji šoli. 

Komentarjev 10
  • malonaokoli 07:33 19.marec 2016.

    zlorabljaš zgodovino...uniforma je uniforma...od kogarkoli...a vsaka sodi le v institucijo...tudi naturistom ni dovoljeno hodit nag na okoli....govorimo o neprodušnem črnem oblačilu, ki ga zahtevajo možje za svoje žene.

  • malonaokoli 07:29 19.marec 2016.

    Takšnim ljudem je treba prepovedati vstop in bivanje v državi, če oseba ni zaposlena v verski ustanovi in ni obvezna nost versko uniformo.To ni modna muha, to je verska uniforma ki vzbuja zastraševanje drugih...črna simbolizira v EU, smrt.

  • Ferluci 21:29 18.marec 2016.

    Čudno, da ni naslov članka 'Slekli so jo do golega..'. Ja, kdo za vraga bo pa gledal pokrite face? Jih kar razumem, da jih imajo že poln kufer.