Slovenija
15 ogledov

V magični jami 35 mio. obiskovalcev

Žurnalova sanjska poroka v Postojni Boštjan Tacol
Jubilej v Postojnski jami: danes pričakujejo 35-milijontega obiskovalca.

V Postojnski jami beležijo številčno statistiko obiskovalcev od 17. avgusta 1819, ko se je kot prvi uradni obiskovalec v knjigo obiskovalcev podpisal takratni prestolonaslednik Ferdinand I. Do danes si je jamo ogledalo skoraj 35 milijonov obiskovalcev z vsega sveta.

Še vedno največ Italijanov

Lani si je Postojnsko jamo ogledalo preko pol milijona obiskovalcev, med njimi jih še vedno največ prihaja iz Italije, čeprav njihov delež vsako leto nekoliko pade. Raste pa število obiskovalcev z Daljnega vzhoda, ki je že lani preseglo desetino vseh gostov, njihovo število in delež pa se letos le še povečuje.

Letos nova gostinska ponudba

Za obiskovalce Postojnske jame pripravijo vsako leto nekaj novostih – letos se Postojnska jama lahko pohvali s popolnoma prenovljeno gostinsko ponudbo. Ponudbo dopolnjujeta letos odprta Slaščičarna Briljant in Modrijanova domačija. V zadnjih treh letih so obogatili tudi trgovinsko ponudbo.

Poskrbijo tudi za pse

Obiskovalcem, ki potujejo z majhnimi ali večjimi psički, pa so poleg številnih na novo urejenih in hortikulturno obogatenih sprehajalnih poti na voljo tudi pesjaki, kjer med ogledom jame lahko brezplačno pustijo svoje hišne ljubljenčke. Uvedba avdiovodnikov v Postojnski in Proteusovi jami pa omogoča obiskovalcem, da razlago poslušajo v 15 različnih jezikih, nova razsvetljava pa magičnost in lepote jame še dopolnjuje.

Komentarjev 1
  • sweetdogs 10:55 16.julij 2013.

    Še en dokaz, da lahko privatni kapital veliko bolje upravlja podjetje, če so zadaj pravi ljudje. Bravo Batagelj!