Slovenija
39 ogledov

V Maribor prihaja kitajski investitor

 Po Shi Lin in Fištravec Mestna občina Maribor
Tovarna baterij za 300 novih delovnih mest v Mariboru.

"Prvič sem v Mariboru in Sloveniji. Veseli me, da sem tukaj. Naš načrt je, da bi v treh letih za vzpostavitev proizvodnje v Mariboru namenili 15 milijonov evrov," je povedal Po Shi Lin, predsednik uprave Shihlien Energy Techonology in Taiwan Glass Group. Podjetje namerava v Mariboru kupiti zemljišče v velikosti okoli 7.000 kvadratnih metrov in zgraditi tovarno, v kateri bo v treh letih zaposlitev dobilo od 200 do 300 ljudi.

Za zdaj še malo informacij

"Ogledali smo si lokacije, kjer bi stala možna tovarna, in ta posel razvijamo naprej. Ko bomo podpisali kakšne pogodbe, pa vas bomo o tem tudi obvestili," je dodal še župan Andrej Fištravec, in to je tudi vse, kar je dvojica o poslu povedala.

Sprva so nameravali tovarno zgraditi v Industrijski coni TAM na Teznu, potem je bil v igri najem ene izmed hal v Melju, tokrat pa o lokaciji ni bilo govora. Županov svetovalec Marko Kovačič je sicer že pred časom povedal, da tu ne bi izdelovali le baterij za avtomobilsko industrijo, temveč tudi za shranjevanje električne energije v domovih. K prihodu Kitajcev pa naj bi pripomoglo tudi podjetje TAM-Durabus na Teznu v lasti kitajskega kapitala, ki bi baterije uporabilo pri proizvodnji avtobusov.

Komentarjev 3
  • Uni Wega 07:34 16.april 2014.

    Tocno tako. Poleg tega bos imel v 5 letih chinatown.

  • Marko Slovenia 00:29 16.april 2014.

    izdelava baterij je ena sama svinjarija in kitajci tudi ne slovijo po čistoči... tudi če pade v vodo, nobene škode.

  • mirko 16:37 15.april 2014.

    Boljše da za medije ne dajete izjav preden se ne vidi, da se dela kaj konkretnega, ne le neke pogodbe in papirji. Ne bi bilo prvič, da se nameni izjalovijo, kajti naši državni birokrati so umetniki za odganjanje investitorjev.