Magazin > Film & Glasba & TV
99 ogledov

V Mariboru bo nastopil Bob Geldof

bob geldof Profimedias
Bob Geldof bo nastopil na Festivalu Lent.

Glavna zvezda letošnjega Festivala Lent, ki bo potekal od 23. junija do 1. julija, bo Bob Geldof, verjetno najbolj politično vpliven glasbenik vseh časov. Na Trgu Leona Štuklja bo nastopil 28. junija.

"Dolga leta je bil prvi glasbenik na spisku za Nobelovo nagrado za mir, leta 1986 mu je kraljica podelila viteški naziv in odtlej se ga drži vzdevek 'Sir Bob', zavoljo svojega dobrodelnega dela in osveščanja o revščini pa je prejel številne častne doktorate, nagrade in priznanja, leta 2005 pa tudi brita za življenjsko delo. Svoja neumorna prizadevanja nadaljuje z delom v neprofitnih organizacijah One Campaign (skupaj s pevcem Bonom) in Africa Progress Panel (ki ga je ustanovil Kofi Annan),“ so zapisali na spletni strani festivala in opozorili, da so njegova besedilo danes bolj aktualna kot kdaj koli prej. "Pesem I Don't Like Mondays, s katero je neizbrisno zaznamoval vse ponedeljke tega sveta, je Geldofov odziv na srednješolski masaker; The Great Song of Indifference je himna sodobnemu nihilizmu; This Is the World Calling pa razpetost med svetoboljem in ljubeznijo do življenja. Z novovalovsko skupino The Boomtown Rats je imel vrsto uspešnih hitov, leta 1982 pa je nastopil v glavni vlogi kot Pink v metaforičnem filmu The Wall skupine Pink Floyd.“

Program festivala si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.