Slovenija > Črna kronika
70 ogledov

V Mariboru neznanci v bel kombi vabijo otroke

ugrabitev Shutterstock
Na Policijski upravi Maribor so prejeli opozorilo ravnateljice ene od šol, a konkretnega dejanja nimajo prijavljenega.

V Mariboru so se ta teden razširile govorice, da naj bi v okolici nekaterih osnovnih šol in vrtcev neznanci iz belega kombija nagovarjali otroke in jih skušali zvabiti v vozilo. Na Policijski upravi Maribor zadevo preverjajo, a zaenkrat ostajajo le pri govoricah.

Policisti že preverjajo

Na Policijski upravi Maribor so prejeli opozorilo ravnateljice ene od šol, a konkretnega dejanja nimajo prijavljenega. "Policisti v okolici omenjenih šol izvajajo aktivnosti, preverjamo takšna vozila in poskušamo to informacijo potrditi. Ljudje, ki imajo kakršne koli informacije o tem, naj to sporočijo na telefonsko številko 113, da bomo lahko to preverili in ustrezno reagirali," je danes povedal tiskovni predstavnik Miran Šadl.

Opozorili tudi starše

Po poročanju današnje izdaje časnika Večer so o sumljivem belem kombiju poročali z Osnovne šole Franca Rozmana Staneta, s podobnimi govoricami pa naj bi bili soočeni tudi v Osnovni šoli Bojana Ilicha, Osnovni šoli Kamnica in v Vrtcu Borisa Pečeta Maribor. V šolah in vrtcih pravijo, da ne želijo povzročati panike, so pa iz previdnosti spregovorili o govoricah z učitelji in vzgojitelji ter nekoliko poostrili nadzor.

O podobnem primeru so februarja poročali iz Slovenj Gradca in okolice Dravograda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.