Slovenija
197 ogledov

V Mariboru širijo cone 30

Mb - Cone 30 Mestna občina Maribor
Mestna občina Maribor širi območje cone 30 v večjem delu centra mesta.

Splošna statistika Policijske uprave Maribor kaže, da se je prometna varnost v letošnjem letu nekoliko poslabšala v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Neprilagojena hitrost je še vedno eden od dejavnikov v cestnem prometu, zaradi katere se zgodi preveč prometnih nesreč.

Mestna občina - tako poudarjajo - si zaradi tega prizadeva, da bi z ukrepi umirjanja prometa, s postavitvijo prometne signalizacije za omejitev hitrosti in drugimi ukrepi zmanjšala hitrost udeležencev v prometu na najbolj izpostavljenih in prometno nevarnih odsekih.

Do 1. junija

Omejena hitrost na 30 km/h že zdaj velja na območju med Partizansko cesto, Tomšičevo ulico in Strossmayerjevo ulico na skupni dolžini približno 1,2 km. "Z željo, da zagotovimo večjo varnost v prometu in poenotimo območje omejene hitrosti, bomo uvedli cona 30 na celotnem obravnavanem območju," napovedujejo na mariborski občini.

Območje, ki ga bodo omejili na enotno hitrost 30 km/h, bo tako obsegalo območje med Partizansko cesto na vzhodu vstopno/izstopne točke v območje bodo na Tomšičevi ulici, Kopitarjevi ulici, Razlagovi ulici) in Strossmayerjevo ulico na zahodu (vstopne točke bodo na Mladinski ulici, Gregorčičevi ulici in Orožnovi ulici). Na severu bo vstopno/izstopna točka na Ribniški ulici, na jugu bo vstopna točka na Prešernovi ulici.

Potrebna dela za novo ureditev bodo predvidoma zaključena do 1. junija.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:38 05.maj 2015.

    K je pa res tako neizmerno težko vozt 30? Sej če je to tako težko se ne čudim kako da je tok enih arogantnih nestrpnih voznikov ki tako zelo radi varčujejo z varnostjo, ni jim pa škoda z svojo neprilagojeno ...prikaži več vožnjo ogrožat druge.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:45 05.maj 2015.

    Ne veš o čem govoriš. Na tem območju, kjer bodo uvedli enotno cono 30 je na vsakih 100 metrov vrtec, šola ali fakulteta. Vse je zaparkirano in vedno je polno prometa, ceste pa niso glih široke.Že dosedaj je ...prikaži več bila na vsakih 50 m nova cona 30. Če bodo sedaj poenotili se vsaj ne bo več treba spraševati koliko je omejitev. In, če bi se vsi ljudje držali omejitve bi lahko odstranili tudi preostale semaforje na prehodih za pešce.

  • Skippy 09:35 05.maj 2015.

    Saj bolj je revno območje, bolj se tolče po prebivalstvu. Pa če bi se že kdo peljal malo na sever v Avstrijo, bi videli, da so cone 30 tam, kjer je smiselno; nikjer pa niso te cone v dolžinah po ...prikaži več nekaj kilometrov to pri nas, že zaradi psihološkega učinka, še manj pa na cestah, kjer poteka promet po več pasovih v eno smer. Že v Ljubljani so omejitve 10x bolj smiselne kot bodo kadarkoli na Štajerskem.