Slovenija
8 ogledov

V Mariboru zastrupljajo pse

Razno 03.03.13, pes na povodcu, pasji sprehod, povodec, foto: shutterstock Shutterstock
Lastniki psov zgroženi. Strup nastavljen v Tomšičevem drevoredu v hrani po drevoredu in v parku.

Prijav, da so sprehajalci psov v parku in po drevoredu opazili več kupov zastrupljene hrane, je po besedah Alda Gorana Ninovskega, vodje živalske policije Maribor, vedno več.

"Po zakonu je lastnik psa dolžan sprehajati na povodcu. Zato je rešitev tudi v tem primeru, da lastniki psov svoje ljubljenčke sprehajajo pod nadzorom," razlaga Ninovski. Po njegovem je namreč to bil odraz revolta stanovalcev ali sprehajalcev, ki se ne strinjajo s spuščenimi psi.

Anonimnih prijav veliko

Prijav o zastrupljanju ali pa prekomernemu hranjenju (npr. ptičev) je kar nekaj. Kaj storiti? Ninovski pravi, da je na mestu odgovornost lastnikov: "Če ne dobiš storilca, ki nastavlja strupe, nimaš zoper koga dati prijavo. Lahko sicer daš prijavo zoper neznanega storilca na policijo, vendar bi s tem samo mlatili prazno slamo."

Tako lastnikom psom predlaga najbolj enostavno rešitev, s katero se izognejo, da bi njihovi kužki pojedli kaj sumljivega: naj jih na sprehod peljejo na povodcu.


Komentarjev 5
  • snow-med 10:14 11.januar 2015.

    Not sure if that is well understood!!?!?!?So in the town that wants to invite tourists, develop tourism in Maribor, SpaCenters, Skiing in Maribor, Agrotourism in Maribor's sorroudings, Spa center in Maribor, Hotels in Maribor, University in MAribors, Studying ...prikaži več in Maribor, Shoppin in Maribor, Working in Maribor, Financial services in Maribor, Friendly MariborIn such town you have people who put poison in the food and set as traps to domestic and wild animals in public places near vineyards, in parcs, walking paths in forests where tourists and hikers suppose to walk. So in Maribor you are poisoning each other and still count on proper awareness for friendly tourism and study friendly town for foreigner in next few years? Is this healthy behaviour of such town and its citizens ? Is this some form to be friendly to each other? How is this manifesting with such burden to be friendly with tourists and other people if you poison each other?Mayb

  • Sonja53 13:41 18.marec 2014.

    Ne samo "gnoj", preklet naj bo vsak ki to počne, da bi se tudi on zastrupil z bilo kakšno hrano in trpel neizmerne bolečine!!! Naj ga tudi vrag vzame!

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 11:52 16.marec 2014.

    Kot da pomaga če ga imaš na povodcu! Jaz ga imam skoz, ampak lahko mimogrede kaj poje, to se zgodi v parih sekundah ...