Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

V Milanu aretirali nekdanjega nogometaša

Drogba Neuer žoga gol enajstmetrovka Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Reuters
Italijanska policija je na milanskem letališču Malpensa aretirala slovenskega državljana Admirja Suljića, poroča spletna stran televizijske mreže BBC. Suljića Interpol povezuje s singapursko kriminalno združbo, ki naj bi stala za prirejanjem izidov nogometnih tekem.

Admir Suljić je sicer v Milan priletel danes zjutraj in se predal policiji. Že lani se je italijanski policiji predal še en slovenski državljan, osumljen sodelovanja v ilegalnih stavah, Dino Lalić.

Interpol Suljića povezuje z združbo, ki jo vodi singapurski podjetnik Tan Seet Eng, znan tudi pod imenom Dan Tan. Novice o aretaciji so sicer zaokrožile v sredo zvečer, ko je šef Interpola Ronald Noble na novinarski konferenci dejal, da je eden izmed osumljencev na poti iz Singapurja v Milano.

Možakarja, ki ga Noble ni imenoval, je iskala italijanska policija v povezavi s škandalom, v katerem so tudi nekateri znani italijanski nogometaši dobili prepoved delovanja v nogometu, prav tako pa so bili kaznovani nekateri klubi. "Upamo, da bo osumljenec sodeloval s policijo in bo povedal vse, kar ve," je dejal eden izmed predstavnikov Interpola.

Pred dvema tednoma je sicer Europol objavil, da so v Evropi zaznali 380 "sumljivih" tekem in skupno skoraj 700 po svetu, vključno s tekmami v Ligi prvakov in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Komentarjev 1
  • feferon 11:16 21.februar 2013.

    Admin Suljić- pravi Slovenac marš na jug