Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

"V modi vlada kriza"

Žurnal24 main
Na šestem tednu mode, ki je potekal v Kinu Šiška, so modne smernice za jesen in zimo 2014 predstavili domači in tuji modni oblikovalci. Modnega dogodka se je kot vedno udeležilo veliko znanih obrazov in ljubiteljev mode, ki so tako podprli modno industrijo.

Letos smo pogrešali nekaj modnih veljakov, ki so se prireditve običajno udeležili, so pa modno dogajanje popestrili tuji modni oblikovalci, denimo srbska oblikovalka Ivana Pilja; ta je prvi dan navdušila s stvaritvami, ki se jih ne bi branil niti legendarni Alexander McQueen.


Srbska dama

Piljeva nam je zaupala, da so vsi potiski unikatni in da jih je oblikovala izključno za to priložnost. Za primerjavo z McQueenom pa je oblikovalka dajala, da omenjeni oblikovalec ni njen idol, jima je pa skupno to, da sta v modi pustila izrazit oblikovalski pečat. "Že ko sem oblikovala svojo prvo kolekcijo, so me srbski in tuji mediji, ki menijo, da po McQueenovi smrti v modi primanjkuje umetnosti, poimenovali Serbia's Lady McQueen (srbska dama McQueen op. p.)."

Če ste željni oblikovalcev s pečatom, vam ni treba daleč, saj je na lestvico najustvarjalnejših v slovenskem modnem svetu svojega zagotovo odtisnil tudi Miro Mišljen, ki je bil s svojo igrivo modno zgodbo prava popestritev letošnjega modnega dogajanja.

Pri nas je kriza

Urša Drofenik, uveljavljena modna oblikovalka, ki se je prestavila prvi dan modnega tedna, je dejala, da v slovenski modi trenutno vlada kriza, saj je vse manj odjemalcev, ker si mode ne morejo privoščiti. Oblikovalka v prihodnost zre z optimizmom, saj meni, da se bo situacija vsekakor spremenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.