Slovenija
16 ogledov

V Slovenijo prispelo pet vlakov, dva še pričakujejo

begunci EPA
Včeraj okrog druge ure zjutraj je bilo med postopkom evidentiranja tujcev v sprejemnem centru v Petišovcih ugotovljeno slabo zdravstveno stanje 46-letnega državljana Sirije.

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljalo pet vlakov z nekaj več kot 5000 prebežnikov. V Dobovi nocoj pričakujejo tudi dva vlaka z več kot 2000 prebežnikov. V nastanitvenem centru Šentilj pa je trenutno 1764 prebežnikov.

begunci | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V Dobovo je ob 14.30 uri s Hrvaške pripeljal vlak s 1080 prebežniki. Na tem mejnem prehodu pravkar pričakujejo vlak s 1063 prebežniki, po napovedih hrvaških varnostnih organov bo v poznih večernih urah v Dobovo prispel še en vlak s 1010 prebežniki.

Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj 1764 prebežnikov, čez dan pa so avstrijski varnostni organi na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj sprejeli 3089 prebežnikov.

Na Šentilju ponoči pričakujejo dva vlaka iz Dobove, s katerima bodo pripeljali več kot 2000 prebežnikov. Prav tako pričakujejo šest avtobusov z Vrhnike, s katerimi bodo pripeljali 350 prebežnikov in tri avtobuse iz Gruškovja, s katerimi bodo pripeljali vseh 180 prebežnikov, ki trenutno čakajo na prevoz v tamkajšnjem sprejemnem centru.

V Murski Soboti umrl tujec

Tujca so takoj odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Okrog 22.30 ure so policijsko upravo Murska Sobota obvestili, da je tujec umrl zaradi odpovedi notranjih organov.

Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Tujec naj bi bil v bolnišnici pred dvema tednoma v Turčiji.

Svojci pokojnega naj bi po prvih ugotovitvah včeraj zapustili Slovenijo v Gornji Radgoni. O smrti tujca je bilo obveščeno Ministrstvo za zunanje zadeve. Predstaniki Rdečega križa so o smrti obvestili Mednarodni Rdeči križ, ki bo poskušal vzpostaviti stik s svojci.

 

Komentarjev 15
  • Milan Novak 08:44 16.november 2015.

    Kakšna udarna novica !!!

  • Filipka 00:40 16.november 2015.

    Sploh se ne zavedamo, da teh nekaj tisoč beguncev sploh ni velika številka. Sedaj pa si predstavljajte eno Jordanijo z nekaj milijoni beguncev. In ne, niso šli samo skozi Jordanijo, ampak jih veliko tam biva trenutno.

  • maresem 09:40 15.november 2015.

    Ne, ni on navadna žival.... očitno smo Slovenci za našo državo postali še manj od navadne živali.