Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

V najetem stanovanju gojil konopljo

konoplja zaseg droga policija
1/3
PU Koper
Policisti zasegli prepovedano drogo in osumljencu odvzeli prostost.

Piranski policisti so 23. januarja zaznali razloge za sum, da se v enem od stanovanj v stanovanjskem bloku v Luciji izvaja kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika).

V 3. nadstropju se je izza vhodnih vrat enega od stanovanj širil močan specifičen vonj po sveže  rastoči konoplji. Z zbiranjem obvestil so policisti identificirali lastnika stanovanja, ki prebiva na območju Ljubljane, in ugotovili, da je dal ta stanovanje v najem 27-letnemu domačinu iz Lucije.

Pred tednom so policisti na koprsko okrožno državno tožilstvo podali pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo in odvzeli prostost 27-letnemu osumljencu iz Lucije. Zoper njega so podali kazensko ovadbo.

V preiskavi stanovanja so zasegli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge in konopljo. Našli so dva boksa, ki sta imela na notranjih stenah svetlikajočo se folijo, v obeh pa je bila napeljana tudi elektrika in luči. Sistem je bil opremljen še z ventilatorji, cevmi za prezračevanje in dvema ogljikovima filtroma zraka. V hišni preiskavi so policisti zasegli tudi štiri sadike konoplje velikosti 160 centimetrov in 20 sadik velikosti 130 centimetrov ter približno 250 gramov posušenih rastlinskih delcev.

Piranski policisti se zahvaljujejo občanom za posredovano anonimno prijavo ter pomoč pri odkritju in preiskavi kaznivega dejanja.

Komentarjev 3
  • mkmorfius 14:03 29.marec 2014.

    no ja, bi se dalo zdržat... ;)

  • Avatar čavez
    čavez 16:28 24.februar 2014.

    To še za lastno uporabo ni dovolj, je pa res beda od bede ta slovenija.

  • mira 12:30 24.februar 2014.

    http://MegaStoon.Com/?share=259942