Slovenija
115 ogledov

Sedemletna deklica umrla zaradi poškodb po padcu s kolesa

Otrok na kolesu Profimedias
Sinoči se je na cesti Vojnik–Šmartno v Rožni dolini v naselju Konjsko hudo poškodovala deklica. Vzdrževalec ceste zavrnil odgovornost za nesrečo.

Okoli dvajsete ure včeraj zvečer se je v Vojniku med vožnjo s kolesom hudo poškodovala sedemletna kolesarka, ki se je vozila v spremstvu očeta in sestre.

Med vožnjo iz Vojnika proti Šmartnem je zapeljala v večjo udarno jamo na neurejeni bankini in padla. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla v Splošni bolnišnici Celje.

Po navedbah celjske policijske uprave okoliščine prometne nesreče in odgovornost vzdrževalca ceste še ugotavljajo.

Vzdrževalec ceste zavrača odgovornost za nesrečo

S celjske družbe Vodovod in kanalizacija (Vo-ka) so sporočili, da je bila cesta Vojnik-Brezova-Šmartno v Rožni dolini, kjer se je zgodila nesreča in ki jo v omenjeni družbi nadzorujejo, nazadnje pregledana v četrtek, 2. julija, in da so za to cesto predvideni pregledi dvakrat tedensko.

Na tem območju je bilo junija hujše neurje z nalivi, zato je vzdrževalec takrat odstranil posledice neurja s cest in popravil poškodbe na bankinah.

Dodali so še, da so bila obsežnejša vzdrževalna dela na omenjenem območju izvedena leta 2013 in takrat so uredili bankine z asfaltno muldo ter zakrpali vozišča.

Samo pretekli teden jih je umrlo pet

Na slovenskih cestah se je v preteklem tednu zgodilo pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet oseb.

Letos so tako slovenske ceste terjale 48 mrtvih, v enakem obdobju preteklega leta pa 50, so sporočili z Generalne policijske uprave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Žurnalček 02:06 16.julij 2015.

    Nisem pa zasledil podatka ali je imela čelado ali ne !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:39 07.julij 2015.

    V normalni državi bi človeka ki je odgovoren pekla vest ker je nekdo zato umrl in bi že zarad tega odstopil po tožbi pa priznal pa se zmenil z tožilstvom za mal blažjo kazen zarad priznanja. Ampak ne..pri nas v ...prikaži več naši državi se vedno vsi tko obnašajo k da imajo vedno prav, briga jih. Da bi se sekiral ker je nekdo umrl..otrok? Pa ja kaj še..važn je da si rešijo svojo kožo, Srca pa itak nimajo.

  • programer 11:27 07.julij 2015.

    Pa kaj si predstavljate, da bodo rekli ,seveda mi smo krivi, koliko odškodnine pa pričakujete. Ne cestnega upravljalca, potrebno je kaznovat prometni inspektorat (takoj zamenjati glavnega inspektorja), ker ne opravijo svojega dela.