Svet
30 ogledov

V Nemčiji pripravljal napad

Pentrit je izredno močan eksploziv, dvakrat močnejši od vojaškega TNT. Žurnal24 main
V nemški zvezni deželi Spodnja Saška je policija v sredo aretirala 26-letnega pripadnika salafistične ločine islama, ki je načrtoval napad na policiste oz. vojake z doma narejenim eksplozivnim telesom.

Pri preiskavi stanovanja so policisti našli kemikalije in druge pripomočke za izdelavo bombe, 26-letnik pa je načrtovanje napada tudi priznal. Po priznanju so ga aretirali zaradi "priprave hujšega nasilnega dejanja, uperjenega proti državnim varnostnim organom", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

26-letnik nemški državljan iz mesta Northeim, ki je bil aktiven pripadnik izjemno konservativne salafistične ločine islama, je namreč med zaslišanjem po preiskavi stanovanja priznal, da je želel pripadnike policijskih oz. vojaških sil zvabiti v past in nato sprožiti doma narejeno eksplozivno telo.

Od srede je tako zato zaprt v Göttingenu, kjer je pred dvema tednoma policija v obsežni operaciji aretirala Alžirca in Nigerijca, ki ju prav tako sumijo načrtovanja islamističnega napada.

Oblasti proti 27-letnemu Alžircu in 22-letnemu Nigerijcu niso sprožile kazenskega postopka, ker konkretnih dejanj v smeri napada še nista storila. So pa za oba sprejeli sklep o izgonu iz države. Oba sta se na sklep že pritožila, zato ostajata do odločitve zveznega upravnega sodišča v priporu.

Nemške varnostne službe naj bi sicer vedele za okoli 550 islamistov, ki so potencialno nevarni in bi lahko izvedli napad.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • valerijakregar 15:41 25.februar 2017.

    ta teden smo izvedeli, da imamo med drugimi v ljubljani vsaj 2 alžirca, čakajoča na azil!je mar tam vojna?!pa malce več casha jim dajmo, da ne bodo ropali.

  • wolf.ata 17:28 24.februar 2017.

    ne vem zakaj se imajo kaj pritoževati,ko so enkrat proti državi in državljanom neke države morajo striktno izgubiti vse pravice do azila,saj tudi niso pridobili državljanstvo itd.,takojšen izgon in pika,pa pisat v novicah o vseh sranjih,ki jih delajo ti inženirji,doktorji ...prikaži več v tujini in "doma" v LJ. ter jih poslati direktno domov

  • Avatar čavez
    čavez 15:08 24.februar 2017.

    Sm slišal novo ime za te prišleke, da so kot južno sadje prej segnijejo kot dozorijo.