Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

V Nemčiji vlak trčil v avto, več ranjenih

Železniška nesreča v Nemčiji.
1/4
EPA
V Nemčiji zaradi trka v avto iztiril vlak. Ranjenih skoraj 50 ljudi.

V nesreči medkrajevnega vlaka v vzhodni Nemčiji je bilo ranjenih 50 ljudi, poroča agencija AP.
Po zadnjih podatkih se je nesreča zgodila po trku dveh vozil, zaradi česar je eno vozilo obstalo na tirih. V tistem trenutku je pripeljal vlak, na katerem je bilo sto potnikov, in trčil v avtomobil. Trk je bil tako močan, da so 4 vagoni vlaka iztirili na sosednje polje, poroča bild.de.

Po besedah predstavnika policije so okoliščine nesreče zelo nenavadne. Avtomobil se je namreč zaustavil pred polzapornicami, s katerimi je bil zavarovan železniški prehod, voznik pa je nato izstopil iz avtomobila, da bi si ogledal mimovozeči vlak. Zatem je za njim pripeljalo tovorno vozilo, ki je prepozno oz. sploh ni zaviralo, in potisnilo prazen avtomobil na tire. Vanj pa je nato z vso hitrostjo treščil vlak, piše STA.

V nesreči se je devet ljudi huje poškodovalo, 40 pa lažje. Število žrtev lahko še naraste. Proga med Chemnitzom in Leipzigom je do nadaljnjega zaprta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.