Šport
18 ogledov

V New Yorku brez presenečenj

andy murray EPA
Deževni četrtek v New Yorku ni postregel z velikimi presenečenji na teniškem odprtem prvenstvu ZDA. Napredovali so vsi najvišje postavljeni igralci, vključno s prvo nosilko Sereno Williams, in drugopostavljenim Andyjem Murrayjem.

Williamsova, ki je tako kot Murray slavila v Wimbledonu, je s 6:3 in 6:3 ugnala rojakinjo Vanio King. Dosegla je 306. zmago na grand slamih, s čimer se je po številu zmag na vrhu izenačila z Martino Navratilovo. "Tole je pa kar v redu, ta 306. zmaga," je dejala Američanka, ki je na poti k novim rekordom, denimo sedmemu naslovu na OP ZDA in 23. naslovu na grand slamih.

Za Američanko sta navijala tudi slavna glasbenika Jay Z in Beyonce, v naslednjem krogu jo bosta lahko podprla v dvoboju s Švedinjo Johanno Larsson.

Na moškem delu turnirja je Murray s 6:4, 6:1 in 6:4 odpravil Španca Marcela Granollersa in ga v naslednjem obračunu čaka Italijan Paolo Lorenzi.

Uspešen je bil tudi olimpijski podprvak, Argentinec Juan Martin del Potro. Zmagovalec US opna 2009 je s 7:6 (5), 6:3 in 6:2 ugnal 19. nosilca, Američana Steva Johnsona.

Tretjepostavljeni Švicar Stan Wawrinka, dvakratni polfinalist, je s 6:1, 7:6 (4), 7:5 izločil 243. igralca sveta, Italijana Alessandra Giannessija.

Osmi nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, je premagal Litovca Ricardasa Berankisa s 6:4, 6:3, 6:2, šestopostavljeni Japonec Kei Nishikori pa je bil s 6:4, 4:6, 6:4 in 6:3 boljši od Rusa Karena Hačanova.

Pri dekletih je četrta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, s 7:6 in 6:3 izločila Britanko Naomi Broady, petopostavljena Romunka Simona Halep je s 6:3 in 6:4 ugnala Čehinjo Lucie Šafarovo, Američanka Venus Williams, šesta nosilka, pa je s 6:2, 6:3 premagala Nemko Julio Görges.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.