Magazin > Lepota & telo
74 ogledov

V New Yorku prepovedali še elektronske cigarete

elektronska cigareta kajenje Shutterstock
Newyorški mestni svet je v okviru ukrepov proti kajenju prepovedal tudi kajenje elektronskih cigaret v parkih, lokalih, pisarnah in restavracijah.

Mestna svetnica Christine Quinn je menila, da elektronske cigarete, ki simulirajo učinek kajenja tobaka z nikotinsko paro, dajejo potuho tistim, ki se težje odvadijo od kajenja. Zakon naj bi začel veljati po štirih mesecih.

Ukrep mestnega sveta New Yorka, ki mu bodo po pričakovanjih sledili podobni po drugih mestih ZDA, pomeni udarec za novo industrijo elektronskih cigaret. Ta si je obetala zaslužke s strani kadilcev pravega tobaka, proti kateremu so v ZDA že pred leti napovedali oster boj.
Začelo se je s skokovito rastjo davkov, ki so v New Yorku ceno škatlice cigaret povišali na 12 dolarjev, sledile pa so zakonske prepovedi kajenja najprej v zaprtih prostorih, nato pa še ponekod na prostem.

Na čelu prizadevanj je bil župan Michael Bloomberg, ki trdi, da se je zaradi vseh ukrepov kajenje v New Yorku v 12 letih, odkar je na oblasti, zmanjšalo za četrtino. Za polovico naj bi znižali kajenje med najstniki. Pričakovana življenjska doba za rojene po letu 2010 pa naj bi se povišala na kar 81 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.