Slovenija
22 ogledov

V noči na soboto bo lilo

dež Anže Petkovšek
V južnih in vzhodnih krajih lahko v dvanajstih urah pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Ciklonsko območje nad severnim Sredozemljem bo do nedelje povzročalo pogoste padavine. Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala opozorilo zaradi pričakovanega močnega deževja. "Najmočnejše padavine in nalive pričakujemo v noči s petka na soboto," so zapisali na spletni strani.

V južnih in vzhodnih krajih lahko v približno 12 urah med petkom zvečer in soboto zjutraj pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Skupna količina padavin (od četrtka do sobote) pa bo na omenjenem območju lahko presegla 100 litrov na kvadratni meter.

Možna manjša razlivanja

Zaradi obilnega deževja lahko po podatkih agencije pričakujemo porast manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji. "Možna so razlivanja hudournikov in manjših vodotokov predvsem v jugovzhodni Sloveniji na območju Gorjancev ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz," so zapisali na spletni strani.

Oranžni alarm | Avtor: Arso Arso


V soboto čez dan lahko na teh območjih porastejo reke. Poplavijo lahko Krka s pritoki, reke v Beli krajini, Posotelju, na Koroškem in v Podravju. Možni so tudi močnejši porasti rek z manjšimi razlivanji v osrednji Sloveniji in Prekmurju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.