Svet
21 ogledov

V nočnem klubu najmanj 245 mrtvih

pozar brazilija youtube.com
V požaru v nočnem klubu na jugu Brazilije je umrlo najmanj 245 ljudi. Požar je izbruhnil, ko se je v klubu Kiss v kraju Santa Maria začela predstava s pirotehničnimi sredstvi, ki je bila del nastopa neke skupine.

Ko so se ognjeni zublji razširili na zvočno izolacijo, je prizorišče zajel gost dim. Številne žrtve so umrle zaradi vdihavanja strupenega dima.

"Gasilci iščejo druge žrtve. Ne moremo povedati točnega števila žrtev. Ljudje so zagnali paniko in na koncu so hodili drug po drugem," je za lokalne medije povedal poveljnik gasilcev Guido de Melo.

Diskoteka, ki lahko sprejme do 2000 ljudi, je bila v soboto zvečer nabito polna s študenti. Klub naj bi imel le en izhod, zato so gasilci prebili steno, da so prišli do obiskovalcev, ki so bili ujeti znotraj. "Pri gasilcih sem že 40 let, a takšne tragedije še nisem videl," je povedal eden od reševalcev.

Po besedah enega od obiskovalcev, varnostniki resnosti situacije niso takoj dojeli. "Ljudje so kričali, da gori, a varnostniki niso odprli vrat. Skupina ljudi je nato varnostnika podrla na tla in odprla vrata. Imeli smo le en izhod. Prvi, ki so ušli, so poskušali na varno spraviti še druge. Zaradi dima smo videli le roke. Eno dekle sem ven povlekel za lase. Kaos,“ je dogajanje opisal mlajši fant.

Po poročanju lokalnih medijev so v bolnišnico prepeljali več sto ljudi. Sky poroča o 254 mrtvih in 200 ranjenih. Pred diskoteko se je še ponoči zbralo več sto ljudi, večinoma svojci in prijatelji, ki so čakali na novice o svojih najbližjih. Kaj se je dogajalo pred diskoteko, lahko vidite TUKAJ.

Predsednica Brazilije Dilma Rousseff je prekinila obisk v Čilu in žrtvam ter njihovim svojcem obljubila pomoč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.