Svet
148 ogledov

V operaciji prijeli tudi slovenskega tihotapca orožja

Zaseženo orožje PU Murska Sobota
Preiskovalci indijskega urada za boj proti kriminalu in tihotapljenju (DRI) so v okviru operacij v New Delhiju in zvezni državi Uttar Pradesh razbili mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem orožja in delov zaščitenih živali. Pri tem so na letališču v New Delhiju prijeli tudi slovenskega državljana in dva njegova pomagača.

Po navedbah predstavnikov DRI so slovenskega državljana in še dva Indijca, ki naj bi dobavljala orožje, prijeli v soboto na mednarodnem letališču Indira Gandhi v New Delhiju.

V Indijo so prispeli iz Slovenije preko Istanbula z letalsko družbo Turkish Airlines. Pri sebi so imeli 25 kosov nezakonito uvoženega orožja, je na svoji spletni strani v nedeljo poročal novičarski portal Indian Express, ki povzema izjave predstavnikov DRI.

Preiskovalci so v obsežni operaciji zasegli več kot sto kosov strelnega orožja, izdelanega v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Med drugim so zasegli tudi večjo količino indijskega denarja, kože leoparda in dele nekaterih zaščitenih živali, še navaja portal.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • bojovi 18:00 07.maj 2017.

    Kaj že Ivan druge novači?

  • McBobo 21:22 01.maj 2017.

    Bolj verjetno slovenski komunajzer.

  • Janez_53 13:20 01.maj 2017.

    Če si prebral članek, bi moral ugotoviti, da je vsepovsod naveden "slovenski državljan", kaj ti torej ni jasno?