Svet
42 ogledov

V orkanskem vetru šest mrtvih

Podrto drevo Shutterstock
Orkan Niklas zahteval smrtne žrtve in povzročil veliko gmotno škodo.

Orkanski veter Niklas, ki se je v torek razbesnel nad Nemčijo, Avstrijo in Švico, je zahteval šest smrtnih žrtev. Na Bavarskem in Porenju-Pfalškem so umrli dva moška in ženka, ko je na njihove avtomobile padlo drevo. Na Bavarskem je v prometni nesreči med hudo točo umrl moški, vendar ni znano, ali je za nesrečo kriv izključno Niklas. Na Saškem-Anhaltu je umrl moški, ko se je nanj zrušil zid. O dveh smrtnih žrtvah poročajo še iz Avstrije in Švice.

Tudi velika gmotna škoda

Sunki vetra so dosegli do 192 kilometrov na uro, zaradi česar je Niklas postal eden od najmočnejših viharjev zadnjih let. Zaradi Niklasa so ponekod v Nemčiji teden dni pred velikonočnimi prazniki obstali številni vlaki. Prav tako je bil zelo oviran ali prekinjen cestni, ladijski in letalski promet. Močan veter in izruvana drevesa so poškodovala številne avtomobile, hiše in električno napeljavo. Več tisoč gospodinjstev je vse do danes ostalo brez električne energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.