Svet
9 ogledov

V Parizu se poslavljajo od žrtev

Slovo od sedmih žrtev
1/4
Profimedias
V Izraelu in Franciji se danes poslavljajo od sedmih izmed 17 žrtev terorističnih napadov, ki so minuli teden pretresli Pariz.

Hollande je na čustveni slovesnosti na sedežu policije v Parizu ubito trojico policistov posthumno odlikoval z legijo časti in dejal, da so umrli, "da bi mi lahko živeli svobodno". "Imeli so en ideal - služenje republiki," je dejal. Žalujočim svojcem žrtev je zagotovil, da celotna Francija deli njihovo bolečino.

"Francija se ne bo nikoli predala, nikoli uklonila, temveč se bo postavila po robu," je zatrdil predsednik države.

Dva policista sta v napadih minuli teden izgubila življenje, ko sta brata Kouachi napadla uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo. Enega od mož postave sta ustrelila, medtem ko je ležal na ulici, druga policijska žrtev je bil policist, ki je skrbel za varnost urednika tednika. Dan pozneje je pod streli tretjega napadalca umrla 26-letna policistka na prizorišču prometne nesreče.

V Jeruzalemu pogreb štirih žrtev

Na pokopališču v Jeruzalemu medtem danes poteka pogreb štirih žrtev napada na trgovino s hrano košer, ki je pretresel judovsko skupnost v Franciji.

Izraelski predsednik Reuven Rivlin je v govoru na pogrebni slovesnosti kot nesprejemljivo označil dejstvo, da bi se morali judje še 70 let po koncu druge svetovne vojne bali sprehajati po ulicah Evrope. Kot je dejal, so judje iz Francije dobrodošli v Izraeli, da pa naj se ne zatečejo tja iz strahu pred napadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.