Svet
28 ogledov

V Parizu ubijali tudi z jugoslovanskimi puškami

Puška AK-47, bolj znana kot Kalašnikov Shutterstock
Štiri avtomatske puške, dve AK-47 so bile proizvedene na Kitajskem, dve Zastavine M70s pa na območju nekdanje Jugoslavije so teroristi, ki so odgovorni za napade v Parizu, naročili preko spleta.

Nemška policija je priprla trgovca z orožjem, ki je teroristom Islamske države, odgovorne za napade v Parizu, prodal avtomatske puške. Bild poroča, da so napadalci štiri kalašnikovke naročili preko spleta; prodal jim jih je 34-letni preprodajalec orožja iz Nemčije.

Sacha W. iz Baden-Wurttemberha se je za posel dogovoril preko spletna, puške je prodal naročniku iz Pariza “arabskega porekla”, so izvedeli nemški preiskovalci. Glede na podatke, ki so jih pridobili iz njegovega telefona in računalnika (med drugim gre za štiri elektronska sporočila), je bil priprti preprodajalec orožja v kontaktu z “Arabcem iz Pariza”, piše Bild.

Moškega so ujeli v torek, in sicer v okviru večje akcije nemške policije, ki preiskuje nelegalno preprodajo orožja. Policija verjame, da je bil vpleten v najmanj osem primerov prodaje orožja letos. Poleg njega so v akciji, v kateri je sodelovalo več kot 300 policistov, priprli še 28-letnega moškega brez potnega lista in 46-letnega državljana Tunizije.

Akcijo so izvedli v islamskem kulturnem centru v Berlinu, priprti pa naj bi, tako Bild, načrtovali napad v tem mestu. 

Komentarjev 6
  • enoroki 15:17 27.november 2015.

    ti nisi nič vzel? če nisi, pol si en...

  • mirko 13:01 27.november 2015.

    Med vojno za Slovenijo je bilo na Pohorski planoti (od Maribora do Slov. Gradca) toliko orožja (vozili so ga iz vojaškega skladišča JLA v Zg. Ložnici), da si je lahko vsakdo, ki je takrat hodil tam gor in slučajno naletel ...prikaži več na orožje, mirno nabral in odpeljal. Straža je bila le na začetku in na koncu vrste odloženega orožja (v zabojih na paletah), vmes pa nobenega, čeprav je bila dolžina odloženega orožja dolga tudi do kilometer in več na vijugastih gozdnih cestah. Ogromne tega orožja je šlo v prodajo na črni trg, kar se še danes dogaja prav s tistim orožjem. Mogoče je prav puška iz omenjenega skladišča ubijala v Parizu.

  • dragec 12:56 27.november 2015.

    TO SO TISTE PUŠKE, KI JIH JE JJ POŠTENO TRŽIL