Slovenija
110 ogledov

V petek novosti pri Simobilu: dodali dve državi in dva evra

Simobil Saša Despot
Simobil v petek uveljavlja nekaj novosti na področju gostovanja. Ukinja se samostojna tarifa za dnevno gostovanje v EU, nadomestila jo bo tarifa, ki vključuje tudi Balkan, a bo ta dva evra dražja.

V petek Simobil ukinja tarifo EU NESKONČNO, s katero je uporabnik za 2,99 evra na dan lahko neomejeno uporabljal telefon v gostovanju v EU. Vsi uporabniki te tarife bodo po novem imeli vključeno tarifo EU in BALKAN, ki sicer omogoča tudi neomejeno uporabo v Srbiji in Makedoniji, a stane 4,99 evra na dan, kar je dva evra več. 

Za toliko denarja lahko uporabnik v evro gostovanju po rednem ceniku opravi skoraj 82 minut, prenese 82 megabajtov podatkov ali pošlje 204 kratka sporočila. 

Tudi če je vklopljena, se tarifa sicer ne zaračuna, dokler uporabnik v tujini ne uporabi mobilnega telefona. 

Na novo tarifo bodo prestavili tudi uporabnike tarife EU in BALKAN NESKONČNO, ki pa so že doslej plačevali 4,99 evra na dan. 

Ukinja se kup opcij

slovenija 19.06.12 telefoniranje na dopustu, v tujini, mobitel, telefonija, dekl | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Ukinili bodo še kup drugih opcij in tarif: EU in Balkan 100, EU in Balkan 200, EU in Balkan 300, Mobilni internet Tujina EU Dnevni, Mobilni internet Tujina EU Tedenski, Mobilni internet Tujina SVET Dnevni, Mobilni internet Tujina SVET Tedenski, Mobilni internet Tujina SVET XS, Mobilni internet Tujina SVET S, Mobilni internet Tujina SVET M, Mobilni internet Tujina SVET L, Mobilni internet Tujina SVET XL, Mobilni internet Tujina 40 MB JU, Mobilni internet Tujina 120 MB JU, Mobilni internet Tujina EU XS, Mobilni internet Tujina EU S, Mobilni internet Tujina EU M, Mobilni internet Tujina EU L, Mobilni internet Tujina EU XL, Mobilni internet Tujina Plus, Mobilni internet Tujina Osnovni, Mobilni internet Tujina Napredni, Mobilni internet Tujina Tedenski, Tujina 30, Tujina 100, Tujina 200, Tujina EU XS, Tujina EU S, Tujina EU M, Tujina EU L, Tujina EU XL, Tujina SVET XS, Tujina SVET S, Tujina SVET M, Tujina SVET L, Tujina SVET XL, Opcija SMS EU, Tujina SMS.2. Migracija strank z opcij EU in BALKAN 100/200/300 za mednarodne klice na opcije PARTNER.

Nekateri uporabniki avtomatsko drugam

Nekatere bodo avtomatsko prestavili na druge opcije. Uporabniki opcije EU in Balkan 100 bodo po novem uporabniki opcije PARTNER 100, uporabniki opcij EU in Balkan 200 oziroma EU in Balkan 300 pa bodo postali uporabniki opcije PARTNER 250. Iz opcij za zakup storitev v tujini: Tujina PARTNER 100, Tujina PARTNER 250, Tujina PARTNER 600, Tujina PARTNER 1000, Tujina DATA PARTNER 100, Tujina DATA PARTNER 250, Tujina DATA PARTNER 600, Tujina DATA PARTNER 1000 pa bodo izločili  gostovanje v območju EU/EEA, ki se bo po novem plačevalo posebej. Uporabniki, ki bodo avtomatsko predstavljeni, so bili oziroma bodo o tem obveščeni. Predlagamo jim, da si preberejo, kaj po novem dobijo za svoj denar in se odločijo, ali se jim to splača. 

V paketih Ultimativni in Silvester ter SilvesterNET se ukinjajo posebni pogoji, po katerih je imel uporabnik avtomatsko vključeno opcijo EU10, saj tega nove evropska regulativa ne omogoča več, vsak uporabnik jo mora izbrati sam. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Dixon 09:58 29.junij 2016.

    Tale simobil tud ni vreden počenega groša. Pakete štancajo kot po tekočem traku, a nič uporabnega. Do sedaj so imeli eno ugodno stvar in jo gredo ukinit oz. podražit za 66%. Dodajo pa dve državic. Kje je tu logika? Aja, ...prikaži več tam kjer se lupi uporabnike.

  • korisnik_362 08:39 29.junij 2016.

    Tarifo lahko izključite, je pa res, da je od lani poleti večina uporabnikov najbrž že pozabila, da jo ima vključeno, so jih pa, kolikor vem, spomnili zdaj pred spremembo z SMS sporočili.

  • dusan72 00:46 29.junij 2016.

    Pomota. Ni TELE2 ampak VIP. Pa nateg računanja "ob uporabi" me nekako spominja na grdo "naročnino" za MONETO pri MOBITELU. Tudi, če samo enkrat na leto plačaš nekaj preko MONETE, si potem vsak mesec avtomatično ob 1€. Za preklic se ...prikaži več je pa treba sprehodit k gospodom in PISNO preklicati oziroma BLOKIRATI storitev. Tukaj recimo bi se pa strinjal za mesečni interval. Sem uporabil moneto enkrat, petkrat, stokrat... računajte mi ta mesec zraven še tisti €. Naslednji mesec, dva, tri, pet... monete ne bom uporabljal, potem mi tudi nimate kaj računat. Izgleda, da bo res treba malo AKOS potipati, kaj si misli o tej podli praksi.