Slovenija
36 ogledov

V petek rahel sneg, v nedeljo obilno sneženje

Zima na Rogli Fotosmedija
V petek bo sneg zapadel do nižin. Ker se bo mešal z dežjem, ni verjetnosti, da bi se oprijemal cestišča. V nedeljo lahko pričakujemo obilno sneženje.

Po današnjem in jutrišnjem deževnem dnevu se bodo v petek temperature spustile. "V petek bi lahko v notranjosti države sneg zapadel do nižin. V soboto bo suho vreme brez padavin, v nedeljo pa bo znova v notranjosti snežilo. Še bolj se bo ohladilo, temperature se bodo gibale malo nad in pod ničlo," nam je povedal dežurni prognostik Andrej Pečenko.

Ker bo v petek še deževalo, obilnejšega sneženja ne pričakujemo. Sneg se ne bo oprijemal cestišča, ker so tla še razmeroma topla, v nedeljo pa zna zapasti ponekod od 10 do 15 centimetrov snega. V začetku prihodnjega tedna se bo sneženje umirilo, če bo sredi tedna prišla motnja, pa se bodo snežne padavine ponovile. Temperature bodo ostale malo nad lediščem, če bodo noči jasne, bodo jutra tam, kjer je snežna odeja, precej mrzla.

Več dežja danes zvečer, morje bo poplavljalo

Danes čez dan bo manj padavin, največ dežja bo zvečer in v prvem delu noči. Padavine bodo zajele vso Slovenijo. Zaenkrat po napovedih prognostika ne kaže ekstremnih razmer.

Zaradi juga bo danes morje poplavljajo na nižjih predelih obale, sicer pa ne, ker se bo veter počasi spremenil v burjo. Jugo bo v večernih urah močnejši in zaradi tega bo močno plimovanje. Gladina morja lahko preseže 320 cm. Morje bo poplavilo nižje dele obale. Tudi v četrtek bo ob jutranji in večerni plimi morje poplavilo nižje dele obale.

Poplavljene ceste, plaz na stanovanjsko hišo

Ob 5. uri je deževje povzročilo plaz. Kamenje in skale so zdrsnili na stanovanjsko hišo v Bukovici v Občini Vodice. Malo po 6. uri je zalilo del ceste pri mostu čez reko Reko pri Dolnjem Zemonu v Občini Ilirska Bistrica. Delavci CPK so postavili zaporo ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.