Slovenija
53 ogledov

V Piranu zmagal Bossman

Peter Bossman
1/3
FPA
V Piranu novi stari župan.

V Občini Piran bo še en mandat župan Peter Bossman. Po skoraj vseh preštetih glasov podatki Državne volilne komisije kažejo, da je Bossman dobil 59,12 odstotka glasov, njegov protikandidat Sebastjan Jeretič pa 40,88 odstotka.

"Verjel sem v zmago. Verjel sem, da mora biti občina Piran samostojna občina," je za Planet TV povedal Bossman.  Kampanjo je označil za eno najbolj umazanih do zdaj: "Samo blatenje, diskreditacije in zastraševanje, ljudje ne marajo negativne kampanje." Poudaril je, da rezultat kaže, da občani ne želijo, da bi Koper nadvladal nad Piranom.

"Hvaležen sem vsem, ki so izbrali spremembe. Očitno nisem prepričal ljudi, da bi bile spremembe boljše, čestitam zmagovalcu,"  pa je po objavi vzporednih rezultatov dejal Jeretič. Pravi, da je bila kampanja težka in ostra, "ljudje so bili malo zmedeni glede te ostrine, čas bo  pokazal, kako se bodo zadeve razpletle".

Bossman (Socialni demokrati) je sicer v prvem krogu po podatkih Državne volilne komisije dobil 47,33 odstotka glasov, Jeretič (Slovenija za vedno) pa 32,31 odstotka glasov.

Kolencu drugi mandat

Izolo bo vnovič vodil Igor Kolenc, po do zdaj preštetih glasovih so mu volivci namenili 61,25 odstotka glasov, Branku Simonoviču pa 38,75 odstotka.

Komentarjev 2
  • Piran 23:27 19.oktober 2014.

    Čestitke Petru.....................................

  • titty 19:55 19.oktober 2014.

    Ja, negativa in povezanost s Popotom, rezultat je viden! Srečno gospod Bossman.