Šport > Zimski športi
126 ogledov

V Planici do velikega globusa, dekleta in zaročenke

Kamil Stoch EPA
Eden izmed skakalcev, ki v Planici najbolj uživajo, je zagotovo Kamil Stoch. Ne le da je na omenjeni skakalnici slavil že leta 2011, v dolini pod Poncami je našel srečo tudi v osebnem življenju.

Dvakratni olimpijski prvak Kamil Stoch je prvo posamično planiško tekmo s skokoma 229,5 ter 227 metra končal na petem mestu, skorajda 10 točk za stopničkami. "Zadovoljen sem z današnjim rezultatom. 5. mesto je seveda zelo lep uspeh. Sem pa tekom obeh skokov naredil kar nekaj napak. Oba odskoka sta bila tudi nekoliko zamujena. Sem pa dal vse od sebe, boril sem se do konca in se še vedno borim, na pozitiven, športen način seveda. Moram ostati na tej svoji poti ter uživati v poletih tu v Planici."

Stefan Kraft je z novo zmago svojo prednost pred Stochom v Svetovnem pokalu tako povečal na velikih 86 točk, a pred finalno tekmo Poljak še vedno ostaja v igri za naslov. "Še sem v igri, bo pa vse skupaj zelo težko. Moral se bom skoncentrirati zgolj na svoja skoka, prenesti vse svoje zadovoljstvo in veselje do skokov tu v Planici v svoje naslednje polete ter se ne koncentrirati na boj z ostalimi. To je edini način."

Stoch bo za ogrevanje pred finalno tekmo svetovnega pokala naskakoval novo zmago že na moštveni tekmi, kjer Poljaki veljajo za ene izmed favoritov. Letos so namreč dosegli že dve ekipni zmagi v svetovnem pokalu, prav tako pa so si konkurenco pokorili tudi na nedavnem svetovnem prvenstvu. "Upam na lepe vremenske razmere, da bo tekma poštena do vseh. Mi pa bomo dali vse od sebe in upali na čim boljši rezultat."

Planica pa je za svetovnega prvaka iz Predazza prav posebno prizorišče. Poleg vseh dosežkov na športnem področju predstavlja namreč tudi kraj osebne sreče. "Tu sem prvič spoznal svojo ženo, kasneje pa sem se prav tu tudi zaročil. Tako da je Planica zame prav posebno prizorišče. Ne zgolj zaradi moje športne kariere, pač pa tudi zaradi mojega osebnega življenja."

Z ženo Ewo sta oba sicer obiskovala športno šolo v Zakopanah, bodoča gospa Stoch je trenirala judo, a se na njej nista spoznala. Njuno prvo srečanje se je tako zgodilo leta 2006 v Planici, ko je Ewa kot fotografinja fotografirala skakalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.