Slovenija
27 ogledov

Toča klestila na Štajerskem

Oblačnost
1/3
Shutterstock
Ponekod na Štajerskem je že klestila toča. Konec tedna bo razmeroma suh in jasen. Lahko se pojavijo tudi krajevne padavine. Začetek tedna bo deževen, temperature pod 20 stopinj.

Bralka Žurnala24 nam je prek storitve JAZ POROČAM poslala fotografije toče, ki je padala na Celjskem.

Že včeraj je ponekod po Sloveniji presenetila tudi toča. Opozorilo glede toče pa je izdano tudi za noč na petek. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), oddelka za hidrološko prognozo, bodo v četrtek popoldne in v noči na petek predvsem v vzhodni polovici Slovenije ob nevihtah možni močnejši nalivi, lokalno tudi toča.

Sicer v prihodnjih dneh, konec tedna in v začetku tedna toče ni pričakovati, saj ne bo tako velikih temperaturnih sprememb.

V ponedeljek dež in deset stopinj manj

radarska slika | Avtor: Arso Arso
Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V severovzhodni Sloveniji bodo že zjutraj možne krajevne plohe, čez dan pa bodo krajevne plohe in nevihte tudi drugod v notranjosti Slovenije.

Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj Celzija.

V soboto bo še povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije se bodo začele pojavljati krajevne padavine.

"V soboto bodo padavine bolj v zahodnem delu hribovite Slovenije, ki pa se lahko okrepijo in razširijo na osrednjo Slovenijo. Delno jasno vreme bo, kot kaže, le na vzhodu, drugod bo bolj oblačno," nam je povedal dežurni meteorolog na Arsu Andrej Pečenko.

Podobno vreme bo tudi v nedeljo. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno in suho, drugod spremenljivo do pretežno oblačno.

V ponedeljek dež

"Padavine bodo, kot kaže, vso državo zajele v ponedeljek. Spustile se bodo tudi temperature. Lahko tudi pod dvajset stopinj. Tako toplo, ko je bilo v teh dneh, ne bo." Tudi jutra bodo hladnejša. V večjih mestih bodo temperature do deset, drugod do pet stopinj.

Sreda in četrtek spet sončna

"Že v torek naj bi se vreme spet izboljšalo. Spet bo topleje. V sredo in četrtek se lahko dvignejo tudi nad 25 stopinj," je dejal Pečenko.

Vendar dolgo ne bo tako. Konec prihodnjega tedna naj bi se vreme spet poslabšalo.

"Za zdaj kaže na padavine in nižje temperature. Ali bo res hladneje in deževno, pa bo treba še malce počakati," je še dejal Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.