Slovenija
2 ogledov

V ponedeljek sonce, potem pa …

dež Saša Despot
Vremenska napoved za prihodnji teden ni najbolj obetavna.

V drugem delu noči naj bi dež povsod po državi ponehal, postopno se bo jasnilo. Jutri, v ponedeljek bo delno jasno, zjutraj ponekod še zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bo na zahodu spet nekoliko pooblačilo.

Jutro bo hladno; v alpskih dolinah se bo živo srebro spustilo naokrog 5 stopinj Celzija, drugod bo od 7 do 13, ob morju okoli 15 stopinj Celzija. Čez dan bo topleje, dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

V torek bo spet slabše vreme; zmerno do pretežno oblačno bo, v jugozahodnih krajih bo dopoldne občasno rahlo deževalo, popoldne pa lahko še ponekod drugod,” napovedujejo na Agenciji za okolje.

V noči na sredo se bo dež od jugozahoda okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. V sredo bo deževalo in tudi hladneje bo. V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodnih krajih bo sprva še lahko rahlo deževalo.

Proti koncu tedna še hladneje!

Od četrtka do sobote ali nedelje bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Z vzhodnikom bo k nam dotekal nekoliko bolj hladen zrak.

Nad jugozahodnim Sredozemljem bo v soboto nastal ciklon. “Ali se bo v naslednjih dneh pomikal južneje od naših krajev ali pa bo zavil proti severnemu Sredozemlju pa je še vprašanje,” sklenejo na Arsu.

Komentarjev 1
  • rororkoko 18:33 05.oktober 2015.

    v petek še jasnina, potem bo pa Janez zavzel slovenski parlament in nas rešil zagrizenih yugo-komunistov!