Slovenija
39 ogledov

V Portorožu smučal tudi minister

sneg bernardin proga smučanje
1/11
Suzana Kos
Množica radovednežev in ljudi, ki so tako ali drugače povezani s snegom, je danes na Bernardinu spremljala prve smučarske zavoje tik ob morju. Po 50-metrski progi se je med prvimi spustil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Slovenci smo sicer narod rekreativcev, po številu ljudi, ki se ukvarjajo s športom, smo v samem vrhu Evrope, a dejstvo je tudi, da so otroci vse manj aktivni, vse manj časa preživijo v naravi in snegu, zato bi radi te smernice spremenili. S to mislijo so promovirali dogodek, poimenovan tudi Beli cirkus na snegu, ki so ga danes v soorganizaciji Elana pripravili na Bernardinu.

"Nič več kot za običajno prodajno konferenco," pa nam je odgovorila direktorica Elana Andreja Košir, ko smo jo vprašali, koliko jih je ta dogodek stal. Neuradno se sicer govori o znesku 80 tisoč evrov, a številke ni hotela komentirati. Za pripravo 200 kubičnih metrov snega so po njenih besedah dobili sponzorje, tudi medijsko izjemno pokrit dogodek pa naj bi prinesel takšen prodajni učinek, da se jim bo po njenih besedah njegova organizacija splačala.

Elan sicer na dan izdela 2.400 parov smuči oziroma 450 tisoč na leto. Na dogodku je bilo zaslediti številne znane obraze iz smučarskega sveta, tudi iz tujine, med drugim Urško Hrovat z varovanci svoje smučarske šole in ameriškega free riderja Glena Plaka.

So se pa seveda že pojavile tudi kritike dogodka; na spletu je mogoče zaslediti zapise, da se v krizi takšen dogodek in izdelovanje snega na obali sredi jeseni ne spodobi, prav tako ne ministrova udeležba na njem.

"Danes imamo na Bernardinu vse danosti za uspešen turizem - sneg in morje. Že od samega začetka smo navdušeni nad kreativno idejo organizatorja in zadovoljni smo, da nam je skupaj z organizatorji uspelo izpeljati tako atraktiven in tehnično zahteven dogodek in da je nemogoče postalo mogoče," pa ob rob cirkusa, na katerem se je zbralo okoli 800 ljudi komentira član uprave Hotelov Bernardin Andrej Laznik.

Komentarjev 1
  • ac-dc 16:44 14.oktober 2013.

    80000 evrov? Super. Slovenci se zelo radi hvalimo z raznimi "bizarnimi" podvigi, ...košarka na splavu, v podzemni jami,.. tole smučanje pa je tudi zadetek v polno. Na žalost pa se v stvareh, ki nam bi res lahko koristile trenutno ...prikaži večo ne moremo pohvaliti.