Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

V Posočju padalci cepali kot za stavo

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
V roku dobre ure v Zgornjem Posočju strmoglavili trije jadralni padalci. Najhuje jo je po prvih podatkih skupil padalec, ki ga rešujejo s helikopterjem. Da je letos manj posredovanj, krive tudi poplave po Evropi.

O prvem padalcu so bili reševalci obveščeni okoli 14.50. Padel je na območju Krasjega vrha v občini Kobarid. Drug padalec ga je opazil, kako negibno leži na tleh med drevesi. Žarko Trušnovec, poveljnik GRS Tolmin, je za Žurnal24 povedal, da se je za češkega državljana vseeno očitno izteklo precej dobro, saj naj ne bi bil resneje poškodovan.

Ob 15.49 so reševalci prejeli že nov klic, in sicer so jih obvestili o padci jadralnega padalca na območju Mrzlega vrha nad vasjo Volarje v občini Tolmin. Trušnovec pravi, da tudi ta jadralec naj ne bil bil resneje poškodovan, a ga reševalci še vedno iščejo.

Najhuje pa jo je očitno skupil jadralni padalec, ki je strmoglavil v Tolminu pri enem od tamkajšnjih avtokampov. Zdravstvena ekipa je ugotovila, da ima poškodovano hrbtenico, zato so za pomoč prosili helikopter letalske policijske enote, da ga bo prepeljal v ljubljanski UKC.

Marsikdo se je odpovedal obisku Posočja

Trušnovec sicer pravi, da je letošnja sezona reševanja padalcev v Zgornjem Posočju relativno mirna, saj so reševalci posredovali "bistveno" manjkrat kot v preteklih letih. Razloge za to vidi predvsem v dejstvu, da je med nemškimi, avstrijskimi in češkimi padalci zelo priljubljeno območje med Tolminom in Kobaridom letos obiskalo precej manj tujcev kot v minulih letih. "Dolgo časa je bilo slabo vreme, pozna se kriza, pa tudi katastrofalne poplave v Srednji Evropi pred nekaj meseci so gotovo vplivale na obisk. Komur je zalilo hišo, jo med poletnim dopustom popravlja in nima časa leteti," pravi Trušnovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.