Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Ljubljana: v požaru umrl moški

ogenj
1/3
Shutterstock
Sosede je zbudilo razbijanje na hodniku, sedem ljudi so odpeljali k zdravniku.

"Zbudil sem se, ko sem slišal paniko na hodniku in razbijanje. Gasilcev še ni bilo, sosedje pa so že odhajali iz bloka. Kdo je poklical gasilce, ne vem, prišli so po približno petih minutah. Šel sem umaknit avto, po prihodu gasilcev pa nas ti niso več spustili nazaj noter," je povedal stanovalec bloka, v katerem je ponoči v požaru umrl moški. Šest stanovalcev, ki bloka v Gospodinjski ulici niso pravočasno zapustili, pa so morali odpeljati z zdravniku, tri osebe pa so same poiskale zdravniško pomoč. Ob stanovanju umrlega je po besedah očividcev popolnoma uničeno vsaj še stanovanje nad njim, močno poškodovana so tudi sosednja stanovanja. 

Evakuiranih 25 stanovalcev

Zagorelo je okoli 4.39, po podatkih ljubljanske policije je en človek v stanovanju, kjer je zagorelo, umrl. Policisti pa so ob zavarovanju kraja evakuirali 25 stanovalcev.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo v stanovanju v drugem nadstropju stanovanjskega bloka. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Šiška, vzrok požara še ni znan, po do zdaj zbranih podatkih je zagorelo v dnevnem prostoru, požar pa se je nato razširil po stanovanju. Ogenj je poškodoval tudi stanovanje v tretjem nadstropju. Nastalo je za okoli 50.000 materialne škode.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:42 29.julij 2013.

    Spat sem šel okolo 4h in ko sem se ulegel , je do nas prišel dim in smrad gorenja. Ker sem imel odprta vsa okna , do takrat nisem slišal nobenih gasilcev . Verjetno je tudi lastnik imel odprta vsa ...prikaži več okna , tako da se je začetni dim isti moment začel širiti po Šiški. Se pravi , da požar -tlenje - ni začel ob 4.29h , ampak vsaj pol ure prej. Hec pa je , da so se gasilci malo izgubili , kajti če je bilo časovno vse kot govorijo , so se morali peljati mimo mojih oken in bi jih jaz takrat , ko se je začelo dimiti slišal, takrat, ko so pa oni dobili obvestilo ,sem pa že spal.Pri prvi zaznavi dima sem , ko sem gledal od kje prihaja, bil prepričan , da prihaja iz Bežigrada, kajti cestne svetilke na Celovški , so gostoto dima tudi dobro označevale .