Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Pri Trbižu umrli štirje ljudje, a ne Slovenci

Italijanska policija Shutterstock
V Italiji na avtocesti nedaleč od Trbiža se je danes okoli 6. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrli štirje ljudje, šest pa je bilo huje poškodovanih. Čeprav so sprva poročali, da je med njimi vsaj en slovenski državljan, so imela vozila zgolj slovenske tablice.

Po poročanju Primorskega dnevnika se je nesreča zgodila okoli 6. ure na avtocesti A23 med Ukvami in Tabljo v smeri Vidma. V trčenju so bili udeleženi dva kombija in tovornjak priklopnik. V enem od kombijev je bilo devet potnikov, delavcev iz Romunije, drugi pa je prevažal ječmen.

Slovenska vozila, a neslovenski potniki

V nesreči so umrli voznik tovornjaka in trije potniki v kombiju, med njimi ena ženska. Voznika tovornjaka so gasilci po treh urah sicer iz uničene kabine tovornjaka izvlekli še živega, vendar je kmalu zatem zaradi hudih poškodb umrl. Italijanska agencija Ansa poroča, da je hudo ranjenih še šest ljudi.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so za Žurnal24 sporočili, da med umrlimi ni slovenskih državljanov. Tovornjak, po nekaterih vesteh pa tudi nesrečni kombi sta imela slovensko registrsko tablico, zato so mediji sprva poročali, da je umrlo več slovenskih državljanov. Izkazalo se je, da so bili v kombiju romunski državljani, tovornjak pa je po neuradnih podatkih MZZ vozil 44-letni hrvaški državljan s prebivališčem v Kranju, medtem ko Ansa pravi, da je šlo za voznika srbskega porekla.

Spregledal?

Prve ugotovitve kažejo, da je tovornjakar med vožnjo v smeri Vidma prepozno zavrl, ko so se pred njim vozeča vozila ustavljala zaradi prevoza tovora večjih dimenzij, tako da je z veliko hitrostjo trčil v kombi.

V trčenju so bila udeležena še nekatera vozila v koloni, tako da so avtocesto zopet odprli šele nekaj po 9.30.

Komentarjev 1
  • Stolp 18:37 21.september 2012.

    vozil hrvaški državljan, Po mnenju ANSA pa srbski.To je za italijane vseeno, za njih je itak vse kar je vzhodno od Trsta 'slavi'. Vključno z madžari, pribaltci,... No, Romune so v zadnjih 10-2o let začeli razlikovati saj so ...prikaži več ko so začeli prihajati k njim, slišali, da je njihov jezik malo podoben njihovemu.