Svet
16 ogledov

V prometnih nesrečah umrlo šest ljudi

Sneg v Britaniji
1/2
Reuters
Velik del Francije je danes zajelo sneženje, v prometnih nesrečah je umrlo šest ljudi. O snegu še naprej poročajo tudi iz Velike Britanije. Smrtne žrtve tudi v Španiji in na Portugalskem, kjer divjajo neurja.

V Franciji se je na poledenelih cestah zgodilo veliko nesreč. V eno, v francoskih Alpah, je bil vpleten tudi avtobus z ruskimi turisti, ki se je prevrnil, pri tem pa je bilo poškodovanih 20 ljudi, med njimi trije huje.

Zaradi močnega sneženja so morali danes zapreti celo park okoli gradu Versailles blizu Pariza.

Obilno sneženje tudi na Otoku

Na londonskem letališču Heathrow so morali danes odpovedati okoli sto poletov. Težave so se začele že v petek, ko so odpovedali 400 poletov, zato je na letališču prenočilo na stotine potnikov, katerih letala niso poletela.

Zdaj se vremenske razmere izboljšujejo in vse steze so odprte, kljub temu pa še vedno nastajajo zamude.

Sneg ovira tudi železniški promet, zato nastajajo zamude vlakov, tudi hitrih vlakov pod Rokavskim prelivom, ki povezujejo London in Pariz.

Na Severnem Irskem pa je zaradi snega še vedno brez elektrike okoli 900 gospodinjstev.

Na Iberskem polotoku divjajo neurja

Španijo in Portugalsko so zajela neurja, ki so terjala smrtne žrtve, nastala pa je tudi precejšnja gmotna škoda. Veter ponekod piha s prek 100 kilometri na uro.

Najhuje je bilo v kraju El Llano blizu Cartagene na jugu Španije, kjer je na dva človeka padel zid, ki ga je podrl močan veter.

Zaradi dežja so se sprožili zemeljski plazovi, podrta so tudi številna drevesa, zaradi česar je na celotnem Iberskem polotoku moten cestni in železniški promet. Prekinjene so tudi trajektne povezave.

Na letališču v Lizboni so morali zaradi močnega vetra številna letala danes preusmeriti na letališča v Španiji.

Številna območja so ostala brez elektrike, na portugalski atlantski obali pa so izpraznili najbolj ogrožene avtokampe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.