Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

V razbitinah več ur čakal na pomoč

Prometna nesreča Andrej Leban
Novo leto se je začelo oziroma nadaljevalo med drugim tudi z novimi prometnimi nesreči.

Prvi dan novega leta se ni še niti zaključil, ko so policisti po državi imeli za seboj že kar nekaj intervencij na kraju prometnih nesreč.

Neprevidni 25-letnik iz okolice Dražencev, ki naj bi za volan sedel precej opit, pa je zaradi domnevno prehitre vožnje obtičal ukleščen v razbitinah svojega vozila. In to kar za nekaj ur.

"Okoli 22. ure se je na lokalni cesti Lancova vas - Draženci, izven naselja Draženci zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 25-letnega voznik z vozilom obrnil na bok in se ob tem lahko telesno poškodoval. Poškodovano vozilo je šele okoli 3.25 naslednjega dne našel mimoidoči pešec, policisti, ki so prišli na kraj nesreče pa so ugotovili, da je v vozilu še vedno tudi voznik," opisujejo na mariborski policijski upravi (PU).

25-letnik naj bi ob prehitri, predrzni vožnji izgubil oblast nad vozilom, zletel s ceste in trčil v drevo. Trenutno pa se zdravi v ptujski bolnišnici.

"Policisti so ugotovili, da je prometni nesreči botroval tudi alkohol, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,49 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog, zagovarjati pa se bo moral še pri pristojnem sodniku,"  dodajajo na policiji.

S ceste tudi v okolici Ljubljane

Skoraj istočasno pa se je s hudimi tnelesnimi poškodbami končala domnevno prav tako prehitra vožnja 27-letnika na cesti od Vrhnike proti Borovnici pri Bistri.  Tudi ta naj bi izgubil oblast nad svojim vozilom.

"Med vožnjo je voznik vozila znamke Volkswagen Passat, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na levo stran vozišča in trčil v osebno vozilo Renault Megan, katerega je iz nasprotne smeri vozil 34 letni voznik. V prometni nesreči je voznik Passata zadobil hude telesne poškodbe, sopotnica v Renaultu pa lahke telesne poškodbe," pojasnjujejo na PU Ljubljana.

Zaradi domnevno predrzne, neprevidne vožnje pod vplivom alkohola pa se je poškodovala tudi sopotnica v vozilu, ki je potovalo po primorski avtocesti iz Ljubljane proti Postojni le nekaj ur pred prihodom novega leta v sredo.

"Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je 57 letni voznik osebnega vozila Volkswagen (VW) Tiguan vozil iz smeri Brezovice proti cestninski postaji Log. Med vožnjo je dohitel voznika osebnega vozila Dacia in brez zaviranja s prednjim delom trčil v zadnji del Dacie. V prometni nesreči je sopotnica v Dacii zadobila lahke telesne poškodbe in je bila odpeljana v klinični center Ljubljana. Pri vozniku VW so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola,"  dodajajo na policiji.

Domnevnega povzročitelja nesreča bo zdaj doletela kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.