Šport
16 ogledov

"V reprezentanci nisem utrujen"

Olimpijci Rio Saša Despot
Rokometna reprezentanca se je pred dnevi zbrala v Zrečah in začela prvi del priprav za nastop na SP v Franciji. Med reprezentanti je tudi krilni igralec Celja Pivovarne Laško Blaž Janc, ki je v zadnjem obdobju postal eden od nosilcev igre v izbrani vrsti.

"Verjamem, da bomo priprave za bližnji sklepni turnir oddelali kakovostno. Upam, da ne bo nobenih poškodb in da bomo na vseh pripravljalnih treningih in tekmah pravi, predvsem pa to velja za samo svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal Blaž Janc.

Slovenija bo v Francijo odpotovala oslabljena. Manjkal bo dolgoletni ideolog igre Uroš Zorman, vprašljiv je tudi nastop njegove alternative na mestu srednjega zunanjega Dean Bombač. "Uroš bo z nami na pripravah in nam pomagal z nasveti in izkušnjami. V športu vedno pride čas, ko morajo kariero končati ali pa si vzeti premor tudi najboljši igralci, a verjamem, da Slovenija premore dovolj kakovostnih rokometašev. V vsakem primeru bomo skušali čim bolje nadomestiti nekatere manjkajoče igralce. Verjamem v soigralce in strokovni štab, prepričan sem, da bomo na bližnjem svetovnem prvenstvu naredili vse, kar je v naših močeh," meni Janc.

"Naš osnovni cilj je, da se prebijemo v osmino finala, nato sledijo zahtevne tekme na izpadanje. Gremo tekmo po tekmo, končnega cilja pa ne bi napovedal, izjema je le preboj iz skupinskega dela," je previden Sevničan, ki se navkljub zahtevnemu obdobju v svoji karieri in številnim obveznostim na klubski in reprezentančni ravni dobro počuti in je nared za veliko tekmovanje.

"Res je, da sem bil v zadnjem obdobju zelo obremenjen, a na utrujenost pozabim ob prihodu na igrišče. Sploh v reprezentanci, ki je glede tega razred zase. V reprezentančnem dresu vselej skušam prispevati svoj maksimum, tudi na tej francoski akciji se bom trudil po svojih najboljših močeh," je dejal Janc.

"V naši skupini so glavni favoriti Španci, a tudi oni so premagljivi, kar smo dokazali že v preteklosti. Islandija je izjemno močna, prav tako Makedonija in Tunizija, tudi Angola zna igrati rokomet. Na vsakega tekmeca se moramo dobro pripraviti in proti vsem pokazati bojevito in srčno predstavo. V tem primeru rezultat ne bo izostal," je skupinske tekmece ocenil Janc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.