Šport > Nogomet
25 ogledov

V reprezentanci Skubic in Kapun

Snoj Kapun Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NK Olimpija
Selektor Srečko Katanec je razkril seznam nogometašev, ki jih je vpoklical za kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 proti Švici in Estoniji. Ob tem so na NZS sporočili, da so s selektorjem podaljšali sodelovanje najmanj do konca kvalifikacij za SP 2018.

Na seznamu Srečka Katanca je kar nekaj novosti. Nova obraza sta Nejc Skubic iz Domžal in Nik Kapun iz Olimpije. Slednji bo sicer s člani vadil le dva dni, nato se bo pridružil mladi izbrani vrsti. Manjkala bosta tokrat Roman Bezjak in Mišo Brečko.

"Razlog je ta, da želim ponuditi priložnost tudi drugim. V enem letu je tako malo reprezentančnih terminov, da moram slej ko prej poskušati kaj drugega. Nove kvalifikacije bodo hitro prišle in moramo gledati naprej. Vsake toliko časa bo moral nekdo manjkati. Ni pa nihče odpisan. Ni rečeno, da če ga zdaj ni, ga pozneje ne bo ...," je manjko izkušenega Trboveljčana pokomentiral Katanec.

Skubica in Kapuna je Ljubljančan nagradil za dobre igre v Prvi ligi. "Gledal sem kar nekaj tekem Domžal. Skubic dela, gara, je agresiven, aktiven v igri, slej ko prej moram ponuditi priložnost fantom iz slovenske lige. Bodimo pošteni, v naslednjih kvalifikacijah kar nekaj fantov verjetno ne bo več zraven. Enih zaradi let, enih zaradi tega, ker iz leta v leto forma ni takšna, kot bi morala biti ... Verjetno bomo morali črpati fante iz slovenske lige. Kapun mi bo po treh treningih dal jasno vedeti, ali lahko vadi skupaj s temi fanti. Tako bom začel dobivati vtis, kaj nam lahko da slovenska liga," je pojasnil Katanec.

Prva tekma članske vrste v Baslu bo na sporedu 5. septembra, v Ljudskem vrtu pa se bodo Slovenci z Estonijo pomerili 8. septembra ob 20.45. Zbor reprezentance bo v ponedeljek ob 12. uri na Brdu pri Kranju. "Bližamo se koncu kvalifikacij, v mesecu dni bomo igrali štiri tekme. Upam, da bo točkovni izkupiček čim večji, da se prebijemo nas EP, kar je naš cilj," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Katanec, ki je z NZS pogodbo podaljšal do jeseni 2017.

Po šestih krogih je na vrhu skupine E Anglija z 18 točkami, sledi ji Švica z 12, tretja je Slovenija z devetimi, četrta Estonija s sedmimi, peta Litva s šestimi in zadnji San Marino z eno točko.

Slovenci so proti Švici doslej igrali osem uradnih tekem, od tega so dosegli dve zmagi, neodločen izid in pet porazov, proti Estoniji pa imajo pet zmag, remi in dva poraza.

Seznam za Švico in Estonijo:

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Nejc Vidmar (Domžale);

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Astana), Bojan Jokić (Villarreal), Luka Krajnc (Cagliari), Miral Samardžić (Rijeka), Nejc Skubic (Domžale), Andraž Struna (Pas Giannina);

Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Nik Kapun (Olimpija), Andraž Kirm (Omonia), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Dejan Lazarević (Antalyaspor), Nejc Pečnik (JEF United), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Dalibor Stevanović (Mordovia Saransk);

Napadalci: Robert Berić (Rapid Dunaj), Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds), Milivoje Novaković (Nagoya Grampus).

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 20:21 27.avgust 2015.

    Kavč analizo v zvezi reprezentance sem napisal 15.6.2015, po tekmi naše reprezentance z Anglijo, ki se lahko bolje končala. Ampak ta tekma.... NADALJEVANJE NA:http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/141483/nogomet-reprezentancni-seznam-kavc-analiza-vi